Автор Тема: Хулда Кларк е починала от рак, разнищване на историята?  (Прочетена 69605 пъти)

vitan

 • Гост
РЕЗЮМЕ(!) на сайта: http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html - или как лечителката на рака умира от…. рак!, от доктор Stephen Barrett. Резюмето е направено набързо и не претендира за безпогрешност! „Юридическия английски” е съвсем друга бира :) Превод: VITAN

Hulda Regehr Clark се афишира като "независим учен" с бакалавърска и магистърска степен от „University of Saskatchewan” и Ph.D. степен по психология от „University of Minnesota” (1958). Но в регистъра на „University of Minnesota” се твърди, че Кларк получава своята степен със специалност зоология и втора специалност по ботаника и нейния „University of Saskatchewan” дават степени бакалавър на изкуствата през 1949 г. и магистърска степен през 1950 г. Има и "100-часов курс" по „naturopathic” (N.D.) от  Clayton College of Natural Health, който е за $695.
Какво твърди Кларк го пише в нейната книга и няма да го повтарям. Медицината не споделя нейната теория. Дори твърденията и се класифицират като абсурдни – до едно. Тя твърди за рака, че се предизвиква от паразити (а откривателя на вируса на рака д-р Р. Р. Райф е ползван дефакто за параван в бизнеса със запъри).

Кларк насърчава да се използват две медицински безполезни устройства. Тя твърди, че нейният Syncrometer може да установи болни органи и токсични вещества. Устройството е просто един галванометър, който реагира на съпротивлението на  кожата при протичане на ток с ниско напрежение.
Кларк лансира запъра като устройство, което убива паразити, бактерии и вируси с електрическа енергия, но не вреди на човека тъкан. Нито едно устройство няма истински диагностична или терапевтична стойност. Устройствата са пуснати на пазара през много уеб сайтове, един от които е администриран от нейния син.

Страници 119-372 на книгата и съдържа "история" от 138 пациенти с ракови заболявания, от които 103 са били "излекувани" и 35, които "не спазили инструкциите". Кларк казва, че пациентите са излекувани, веднага след като техния „орто-phospho-tyrosine” тест е отрицателен - само за няколко дни или дори няколко часа след като нейното лечението е започнало. Това твърдение е абсурдно.
38 от 103 доклади показват, че пациенти били клинично диагностицирани с рак, както и повечето от тези 38 са получили стандартно лечение. В 59 други случаи, обаче няма индикации, че пациентът е преминал всички медицински тестове или лечение, който да указват наличието на рак. (В 10 други случаи, които Кларк диагностицира като инфекция с ХИВ, не е имало история, предполагащи СПИН. В останалите, че не е ясно дали пациентите са били клинично диагностицирани с рак.)

Съдейки по докладите, решения на Кларк са базирани изцяло на резултатите на собствените си специфични диагностични тестове. Ако "орто-phospho-tyrosine " са открити в кръвта на пациента има рак. Ако "протеин 24 антиген" е бил намерен в кръвта, пациентът бил болен от СПИН. Няколко часа до няколко седмици по-късно, ако тези тестове са останали отрицателни, Кларк счита пациентите за излекувани. Книгата описва как някои от пациентите, които е консултирала Кларк за други проблеми, се стреснали да чуят, че са имали рак или СПИН.
По-голямата част от хората, описани в 103-те случая не са имали рак. От тези, които са имали са получили стандартно на лечение или техните тумори са били в начален стадий. В тези случаи, където Кларк ги обявява за излекувани, не е ясно после какво се е случило, след като са напуснали клиниката- така че тя не може да знае как те са се справили. В някои случаи тя брои пациенти за излекувани въпреки, че отбелязва, че те умират в рамките на няколко седмици след като тя ги лекува.
Двама души, които изглеждат добре осведомени ме информираха, че братът на Кларк, Хенри, умира от рак, въпреки лечението от нея.

През септември 1999 г., Кларк е била задържана в Сан Диего, Калифорния, където и били предявени обвинения, че практикува медицина без разрешително. През ноември, бивш пациент завежда дело и я обвинявя в небрежност и измами.
Г-жа Figueroa, е била клинично диагностицирана с рак на гърдата, иска лечение през септември 1998 година. В съдебни документи, че тя (явно Кларк) е казала:
• Прахът от апартамента е причинил рака на гърдата.
• Тя има азбест, олово, и много мед в нейните „системи”.
• Със Syncrometer открити паразити, наречени "rabbit fluke" вътре в гърдите.
• Тя също имала E. Coli (всеки има, бел. пр.), азбест и салмонела поради неправилното хранене.
• Няколко зъби трябва да бъдат премахнати и пломбите в долната челюст трябва да се извадят.
Съдът също дава обвинения, че:
• Кларк уредила г-жа Фигероа да премахне зъби, дала повече от 30 хранителни и билкови добавки да бъдат взети по време на 12-седмичен период, и зле изгорила гърдите и със запер/запър/zapper.
• По време на 3-месечния период на лечение, тумора се увеличил от 1,5 см на 14 cm.
• Въпреки този факт, г-жа Фигероа била лъжливо уверявана, че тя е все по-добре, че тестовете за "рак маркери" са отрицателни, и че болката не е от нейния рак.
Различните публикации в Интернет показват, че през септември 1999 г., Джефри Кларк (синът) наема Tim Bolen да помага, след като Кларк е арестувана. Bolen се свързва с JuriMed като занимаващ се с "връзки с обществеността." През ноември 1999 г., Bolen започва да разпространява на фалшиви или клеветнически изявления в смисъл, че тези срещу Кларк имат качества:
• Арогантен, странен, затворен ум, с емоционални смущения, професионално некомпетентни, интелектуално нечестни, един недобросъвестен журналист, мръсен, неетични, един шарлатанин, един бандит, нацист, един нает пистолет за интереси, лидер на една подривна организация, и се ангажира в престъпна дейност (изнудване конспирация, подаване на фалшиви полицейски доклад, както и други неопределени актове).
• д-р Тери Polevoy, (канадски педиатър, който работи срещу шарлатански уеб сайтове) е нечестен, затворен ум, емоционални смущения, професионално некомпетентен, неетичен, един шарлатанин, един фанатик, нацист, един нает пистолет за интереси, започва престъпна дейност (конспирация, преследване на жените, както и други неопределени актове) и прави антисемитски забележки (да ви светва лампа?).
• Адвокат Grell е професионално некомпетентен и е подал фалшив доклад на ФБР.
Много от съобщенията са били повторени (понякога с украса) на сайтове в Интернет, както и в други имейл съобщения от други съюзници на Кларк и запалянковци.

След ареста на Кларк, Джефри Кларк създава фонд за разходите по защитата. До 31 май 2000 г. Фондът е набрал 113 943 $ (плюс лихвата на тая сума).
През февруари 2001 г., властите в Мексико инспектират клиниката с намерения да я затворят. Съгласно публикация в „Сан Диего съюз Трибюн”, клиниката никога не е регистрирана и се работи без лиценз. През юни, властите обявиха, че в клиниката ще бъде разрешено да се възобнови работа, но може да предлагат само конвенционални грижи. Клиниката бе глобена 160 000 песос (около $ 18000). И двата акта и глобата били обжалвани чрез мексикански съдилища. Адвокатите на Кларк ми казаха, че глобата е отменена. Въпреки това, аз не можах да намеря никакви документи за това.
Има разследване от федерална комисия, която оборва „теорията” на Кларк. Наред с другите неща:
« Последна редакция: Февруари 03, 2011, 12:26:47 pm от altium »

vitan

 • Гост
Хулда Кларк - дела и документи...
« Отговор #1 -: Юни 25, 2010, 12:54:46 pm »
• Арон Primack, доктор, рак специалист, който е доцент по превантивна медицина в Университета на здравни науки в Бетезда, Мериленд, заяви, че книгите Кларк "не осигуряват компетентни и надеждни доказателства".
• Петър W. Pappas, доктор, известен паразитолиг и проф. Emeritis в Държавния университет на Охайо, заявяват: въпреки, че рак и СПИН са открити в световен мащаб, паразита, който Кларк обвинява е ограничен до Югоизточна Азия, "Кларк" историята "представляват един нечуван пример за силно пристрастен протокол за експеримента, и нейните теории се основават на лоша наука", както и: "Тя явно няма основни познания от най-основните паразитологични принципи."
• Джоузеф Pizzorno, най-добрия „натуропат” на нацията, заяви, че „Никакви изследвания до сега не са показали, че запъра има някакакъв физиологичен ефект, да не говорим за способността да убиват паразити или лек за рака. Твърдението, че леките електрически шокове върху кожата могат да елиминират чревни паразити е, честно казано, абсурдно”.
През декември 2001 г., по делото е договорено съгласието съгласие, че се забранява на ответниците да правят необосновани твърдения, че техните продукти са ефективни при лечение или облекчаване на заболяване, или състояние, или че използването на техните продукти за лечение на рак отменя операция или химиотерапия.

През януари 2003 г., Федералната комисия по търговия глобява Кларк [чрез Behandlungzentrum GmbH (швейцарска фирма), и Дейвид Amrein за лъжлива реклама на изделия и растителни продукти, (свързани с теориите на Кларк)].

През ноември 2004 г. делото е с постоянно решение, при което клиентите могат да поискат възстановяване на парите и на ответниците са забранени десет вида недоказани твърдения:
• Използване на Super-Zapper Deluxe убива бактерии, вируси и паразити в човешкото тяло;
• Използване на Super-Zapper Deluxe Deluxe е ефективен срещу хроничните инфекции, рак и СПИН;
• Super-Zapper Deluxe Deluxe и билковата паразитна програма са ефективни за лечение на всички форми на рак при хората;
• 21 дневната програма на Кларк за рак е ефективна за лечение на всички форми на рак при хората;
• С 21 дневната програма на Кларк за рак  има излекувани много хора с напреднали случаи на рак;
• Устройството Syncrometer е по-точно, отколкото най-добрите методи за изпитване на диагностициране на всички форми на заболяването;
• Устройството Syncrometer може да открие наличието на веществото в определени точки на човешкото тяло;
• Super-Zapper Deluxe, използван заедно с билковата паразитна програма, е ефективен за лечение на СПИН;
• Super-Zapper Deluxe Deluxe, използван заедно с билковата паразитна програма е ефективен и за избягване на замърсители, ефективен е за лечение на диабет, множествена склероза, болестта на Алцхаймер, ендометриоза, астма, както и много други заболявания;
• 21 дневната програма на Кларк за рак и Super-Zapper Deluxe Deluxe, когато се използват от хора с рак, правят хирургията и химиотерапията ненужни.

Кларк умира от рак:
•   На 3 септември, 2009, Кларк почина от усложнения на множествен миелом, форма на лимфом, където плазмените клетки стават преизобилни в костния мозък. Както обемът им се увеличава, те унищожават околните кости, като отделят големи количества калций в кръвта. Те потискат образуването на други кръвни телца, което води до тежка анемия. Диагнозата обикновено е лесно да се направи, тъй като засегнатите участъци се появяват на рентгенови снимки като "дупки" в засегнатите кости. Заболяването в крайна сметка убива чрез hypercalcemia, анемия, намалена устойчивост към инфекции и/или някои други проблеми. Но лечението е на разположение, повечето хора са се възползвали от него, както и наскоро разработените лекарства значително повишават оцеляването в пъти.
Веднага след смъртта на Кларк, поддръжници твърдят, че тя е починал от "усложнения от нараняване на гръбначния мозък". Но няколко седмици по-късно, неин сайт казва, че това е множествена миелома.

Сайтът уточнява:
• симптомите на Кларк започнаха с болка в ръката, поради влошаване на състоянието на вратен прешлен, но тя не е в състояние да използва нейния Syncrometer за изследване, тъй като ръцете и не работят достатъчно добре.
• Кръвни изследвания показаха, че Кларк има анемия, а тя "видя, че има намалена бъбречна функция," но „влошаването на нейното здраве е мистерия”.
• След като “живя с тежки болки в продължение на няколко месеца, тя претърпя операция, но продължаваше да има болки в продължение на повече от шест месеца преди намирането на лекарство, което може да контролира болката”.
• По-късно тя е насрочена за операция на врата, но предоперативни кръвни изследвания, открили хиперкалциемия и допълнителни изследвания довели до диагностицирането на множествена миелома.

Сайтът коментира още, че Кларк "претърпя повече, отколкото би трябвало, защото тя искала да си реши проблемите, дори в лицето на нейните тежки физически ограничения". Въпреки, че липсват подробности, горната информацията показва, че живота на Кларк е бил съкратен, тъй като тя не успя да потърси навременна и подходяща медицинска помощ.
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:57:05 pm от vitan »

vitan

 • Гост
Хулда Кларк - дела и документи...
« Отговор #2 -: Юни 25, 2010, 01:06:41 pm »
В сайта: http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html
накрая има важни линкове, 2 от които са:
„Как Х. Кларк жертва моите родители” и
„Защо синхрометъра е безполезен инструмент”.

Ако някой иска да се потруди има за резюме:
http://scienceblogs.com/insolence/2009/09/requiem_for_a_quack.php
http://scienceblogs.com/insolence/2009/10/requiem_for_a_quack_part_ii.php

Лично аз отдавна мислех, че нещата стоят по този начин, но не предполагах, че мошенничеството е в толкова големи размери. Не че официалната медицина прави това, което трябва да прави, но тук нещата замирисват на НУРС (неуправляем ракетен снаряд). При това май-май еврейски. Ще се радвам, ако някой добави нови факти по „случая”.
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:57:37 pm от vitan »

vitan

 • Гост
Хулда Кларк - дела и документи...
« Отговор #3 -: Юни 25, 2010, 06:11:41 pm »
Като за начало е хубаво да се качат разни доказателсвени материали, че е починала от рак, след което става напечено! :)
Абсолютно напечено! В линковете по-горе, които още нямат резюме има Велик полет на човешкото БЕЗУМИЕ! В Нета могат да се намерят свидетелства на доказани и освидетелствани жертви на Х. Кларк. Реквием на човешката глупост: От страна на жертвата и от страна на хишника.

Малко от резюмето в аванс:

"Тогава, един читател ми изпрати сканиран смъртния сертификат на Х. Кларк, и това е, което се цитира като причина за смъртта:
Multiple myeloma. Множествен миелом. Cancer of plasma cells, a form of lymphoma. Рак на плазмени клетки, форма на лимфом.
Не ми ли вярвате? Вижте по-долу смъртния акт. "

Качвам смъртният акт на Хулда Кларк. Вярно с оригинала, лечителката на всички видове рак е умряла от.... рак!
« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:58:19 pm от vitan »

Dex

 • Гост
Витане, да ти е минавало през ума, че Кларк, може и да са я УМРЕЛИ. Методите вече са изтънчени. Ами ако са я облъчили  с гама лъчи, без тя да знае, как няма да развие рак. Гиди ченге с ченгето ти ;DЕдно време с такива методи в Румъния са стерилизирали криминалния контингент и нищо не би ме учудило.
« Последна редакция: Юни 27, 2010, 09:40:59 pm от Dex »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 349
 • Amanita muscaria
    Ако не се лъжа, Кларк умира над 80 год. Да не се забравя, че все пак човешкият организъм има ресурс, който се изчерпва в зависимост от начина му на живот и старта му при раждане /кармата/, един по рождение е здрав, а друг болнав. Така, че причината за смъртта на Кларк не е показателна и назидателна, затова действа ли зепера или не.

    От моя личен експеримент върху себе си установих, че той не действа, като го доказах с микробиологични изследвания, но не съм убеден, че този метод на 100%, при всички хора или болести е измамен, още повече, че във физиотерапията се прилага много отдавна, под различни форми.

    Ще направя и аналогия с Райф, на който съм фен. Дали е прав и той на 100%, че ракът се причинява само от два вида вируси?  Щеше ли Райф да излекува болни от рак, пострадали от чернобилската авария, или от рак на кожата, който се получава от ултравиолетово лъчение и т.н. И друго, ако Райф е лекувал всички болести и е знаел най-добре от всички технологията/честотите и т.н., защо е умрял, защо не е жив и до днес ?

    По същата логика, ако се захванем да оплюваме фрии енерджи устройствата, то тогава, оная книга от 1 000 стр. няма нито едно работещо устройство, в което аз лично за себе си съм на 99% убеден.

    Можем да оплюем и Бедини и Том Барден, защото не доказаха че в техните устройства има Фрии енерджи, и никой друг не го доказа. Лекциите им са бла-бла, не разкриват тайната на свободната енергия, устройствата им нямат самозахранване, като извиненията им са бла-бла. Рапликациите от руснака на ТПУ също са измама. Не е трудно да скриеш Ли-Йон батерии в тороид, не е трудно да се изфабрикува такава репликация, дори много по-реалистична.

    Ами конвенционалното лечение на рак, то колко е пациенти е спасило и колко е уморило, да вадим ли статистика? Ще излезе, че в болниците убиват хора, вместо да ги лекуват.

    Аз също не вярвам, че със зепер може да се излекува рак, но не мисля че Кларк е мошеник. Знаех за нея много преди да стане известна със зеперите в НЕТа, от книгите на Малахов, но той за зепери не споменава. Чел съм книгата и, вътре има много верни и логични неща, които се потвърждават и от други лекари, цитирана е за пример от лекарите по алтернативна медицина.

    Та.....те така.......

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 349
 • Amanita muscaria
Забравих и нещо друго:

Ако, не дай Боже, подобен проблем дойде и до нашите глави /не сме застараховани/ - ВЪВ ВСИЧКО ЩЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПОВЯРВАМЕ, НЕ САМО ВЪВ ЗЕПЕРИТЕ!!!

Да не отнемаме надеждата на хората, тя е най-необходима, особено при тежките заболявания!

Затова доколко е вреден зепера: от времето когато съм го ползвал не съм забелязал вреда.

Във физиотерапията лекуват със зепер например синузит, като електродите невлажнени се поставят НА ГЛАВАТА, в ноздрите на носа. Повлиява се заболяването, но не може да се излекува, лечението става с други способи - това от личен опит.

« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:25:48 am от EDM electronics »

vitan

 • Гост
Хулда Кларк - дела и документи...
« Отговор #7 -: Юни 26, 2010, 11:56:37 am »
Естествено медицината използва тока много отдавна. Кларк не е открила топлата вода. Дали хората ще използват Запър ми е все тая. Не съжалявам аз, а една моя позната. Обещали чудеса, взели добри пари и те така - за нищо.

Колкото до рака обаче, кой е мошенник и кой не си има факти. Който има очи да гледа, да нека гледа.

Преписвам личното си мение от един форум преди време тук:

За много вирусни/бактериални болести дали ще помогне или не - не може да се предвиди, защото това е въпрос на имунна система. Но за рак мисля е противопоказен! Избивате си го от главата, че с тия импулсчета ще изтрепете вирусите! Но с вибрациите помагате от тумора да се откъсне парче и то да пробие до кръвоносен съд. Оттам, включвайки се в кръвния поток, тумора може да направи нова колония където си ще – от петите до мозъка…

Multiple myeloma. Множествен миелом. >> От това е умряла Х. Кларк и до колкото разбирам тук има много разсейки.

Не бързайте да се произнасяте, без да сте сигурни на 100% дали без време не пращате някого в гроба... Материята е повече от сериозна.

« Последна редакция: Юни 26, 2010, 10:59:05 pm от vitan »

MarioBros

 • Гост
Като се замисля:
Съдебните лекарите пишат смъртния акт, каквото им кажат от по-висшите инстанции това ще напишат. Лекари са това не са хора, особено когато става въпрос за интереси и пари.
Странното  което е че на 80 годишен човек не се правят изследвания от какво е починал, очевадно е че е починал от старост.

vitan

 • Гост
Приключвам темата с резюме на: http://scienceblogs.com/insolence/2009/09/requiem_for_a_quack.php и http://scienceblogs.com/insolence/2009/10/requiem_for_a_quack_part_ii.php Отново нямам претенции за безпогрешност на превода, но пък е „free”.

Аз я наричаме шарлатанин, защото това е това, което беше. Казвам "беше", защото аз наскоро научих, че на 3-ти септември 2009 г Хулда Кларк умира.
И не се заблуждавайте, това е една жена, която в продължение на две десетилетия, под маската на подпомагане, използва страховете, отчаянието и научното невежеството на много пациенти с рак, с цел да им продаде безполезни "лекове." В действителност, тя може основателно да се нарече „Черният Властелин на шарлатанство”. Въпреки, че аз не писах често мнения за нея, за мен нейното име стана нарицателно за изключително странни медицински претенции/твърдения. В този пост, аз ги изреждам:
•   Възрастния чернодробен метил - който тя погрешно изписва като Faciolopsis buskii - "остава в червата ни (или черния дроб), което води до рак, до ендометриоза, или тимус, причинява СПИН, или заболяване на бъбреците, води до болест на Ходжкин)." ….или на задстомашната жлеза, до диабет; на мозъка, което води до болестта на Алцхаймер; на простатата (причинява простатит, или на кожата, ако имате сарком).
•   Веднага след като възрастните са в черния дроб. . . . се появява фактор на растежа, наречен ortho-phospho-tyrosine. Той кара клетките да се делят. Сега вашите клетки ще започнат да се делят прекалено! Сега имате рак. . . . Ако имате пропил алкохол в тялото ви, това позволява на метила да мине от външната страна на червата.
•   Когато метила и неговите яйца и ларви са били убити, ortho-phospho-tyrosine си отива! Вашият рак си е отишъл.
•   Ясно е, че трябва да направите три неща: (1) да убиете на паразита и всички негови яйца и ларви (2) да спрете да пропил алкохола в тялото си и (3) да „издухате” металите и изобщо токсините от тялото си, така че да станете добре.
•   Три билки, които се използват заедно, може да ви отърват от над 100 вида паразити: черен орех, пелин, карамфил.
•   Използването на тези пет продукта ще убие причинителите на рака през първите пет дни, а останалите паразити за още две седмици.
•   Тя счита, че за 5 дни ще бъдат излекувани от рак, независимо от вида. Хирургия, радиация или химиотерапия могат да бъдат отменени, защото, след като има лечение по рецепта на Кларк за рак, той не може да се върне.
•   Всички метали (пломби, коронки, мостове и т.н.) трябва да бъдат отстранени от устата, както и всички зъби с коренови канали трябва да бъдат извлечени, защото тяхното присъствие вреди на имунната система.
•   За да се избегне повторение, останете на програма за умъртвяване паразити и си правите висока доза от нея поне два пъти годишно. Също така лекувайте всички членове на семейството и домашните любимци.
•   Методът е 100% ефективен при спирането на рак, независимо от вида на рака или колко е напреднал. От това следва, че този метод трябва да работи за теб, ако сте в състояние да изпълнявате инструкциите.
•   Без значение какъв вид рак имате (или ХИВ или болки или слабост), пълната програма ви ще изчисти по чуден начин.

Освен това, аз чувам, че Х. Кларк изисква хората с пломби да ги отстраняват и кореновите канали на тези зъби също да бъдат премахнати, като част от нейната "терапия". Тя също разработи серия от устройства, на които дори един сциентолог се подигра с: така ли „мизерно” ли изглеждат? Както казах и преди, те наистина изглеждат така, сякаш са сглобени от бракувани радиочасти. Нейните устройства включват:
•   The Syncrometer : Това е устройство, изобретено от Кларк. Тя твърди, че може да открие "замърсители", до една част на трилиона, включително живак, вируси, и - разбира се! - "Токсини." Той е описан така: Синхрометъра работи на принципа на съвпадение на резонансните честоти в тялото. Той има три части: (1) аудио осцилатор, (2) тестови плочи на апарата, и (3) клиент. Когато пробата е на тестовите плочи, тя  ще излъчва своя собствена резонансна честота и тази конкретна честота става част от веригата. Практикуващия лекар слуша за резонансен звук, генериран от Syncrometer  аудио осцилатора, когато клиента е свързан. Ако резонансна честота се открива от синхрометъра, изследвания вирус се намира на клиента. Ако няма резонанс тогава клиента или не е заразен с този конкретен вирус, или съществува само в много малки количества. (!?!!!)
•   Zapper е устройство, изобретено от Кларк. Той убива паразити, бактерии, вируси, плесени и гъбички електрически. Вируси и бактерии, изчезват за три минути; тения, метил, кръгли червеи за пет и акари за седем. Много ниско напрежение 5-10 волта е достатъчно. Той убива бактерии и паразити, навсякъде където тока достига до тях. Но той не достига на очите, апендикса, тестисите, вътрешните кости на ухото. Токът пътува по стомаха или чревната стена, а не през неговото съдържание. Той не достига в камъните в жлъчката или в живите клетки. Не минава равномерно и през тялото. С нормалното „запиране”, тока протича най-вече чрез нашите течности, например през нашата лимфна и съдовата система, една малка част достига всеки орган и тъкан на нашето тяло. Кръвта и лимфата са най-важните места, за „запване”.
•   Homeography : Кларк нарича тази "нова наука ... която е електронен аналог на хомеопатията." (О, бабо, само от това имаме нужда.) Чрез "хомеографията”, Кларк фантазира, че "електронния подпис" на дадено вещество може да бъде преместен в „бутилка копие” на първоначалното вещество. Процес, който може да бъде продължи неопределено, без да е необходимо да се купува повече от първоначалното вещество. Предполага се, че тези "електронните подписи" могат да бъдат записани и прехвърлени за използване от Zapper.
•   Настина, арогантността и заблудата, стоящи зад тези вярвания никога не престават да ме учудват (и мен, бел. пр.). Разбира се, нейните последователи и вярващи са доста нещастни. Например, има над 300 блеснали признания в „мемориалните уебсайтове” за Х. Кларк.
За съжаление, има много шарлатани там, които вече са „изгорели” като факел. Намирам за интересно как се обяснява нуждата от Zapper за "спешни заболявания." В действителност, един почитател написа :

Големият удар на Кларк са книгите и: „Лек за всички ракови заболявания”,”Лечение за всички болести”, „Лечение за СПИН”, „Лечение за всички видове  рак”. Ако тя е имала лек за "всички болести", защо е мъртва? В крайна сметка, нейния "журналист" и атаката на пудела Tim Bolen описват нейната смърт, както дължаща се на усложнения от гръбначния от нараняване, което не се описва по-нататък (или да доразвият достатъчно за мен, за да разбера какво може да е било). Въпреки това, най-често срещаните усложнения от гръбначния наранявания, които могат да доведат до смърт са: септичните или респираторни инфекции, инфекции на пикочните пътища, или усложнения от залежаване. Със сигурност, ако Кларк имаше "лек за всички болести," би трябвало да е в състояние да излекува себе си от инфекциозни усложнения, които могат да възникнат от гръбначно нараняване, нали? Поне Кларк е очевидно достатъчно късметлийка да почива спокойно в съня си. За съжаление, твърде много от нейните клиенти не са били толкова щастливи. Вземете, например, Mercedes Pozanelli , която иска помощ от Кларк в нейната клиника „Century Nutrition” през 2007 г. за остеосаркома и чиято история е разказана от дъщеря и, Патриша Чавес:

Въз основа на проба от слюнката майка ми, Кларк са установили, че тя има следи от полоний, уран, и избелващ агент Clorox в устата си. Всички метали трябвало да бъдат отстранени от устата и, за да се очисти от тези токсини. Тя каза, че цифров панорамен рентген ще е необходим. Тя каза да отида на конкретно място, което препоръчва. След като рентгеновите снимки бяха преразгледани, тя бе информирана, че 10 зъба трябва да бъдат отстранени от зъболекар. След 10 извличания, тя предостави още една слюнка проба. Каза, че все още има полоний (!!!?!!!, бел. пр.), уран, и Clorox на зъби 29 и 30. Тя каза още веднъж да отидем на същия рентген. За да я отърве от тези твърди замърсители, тя беше помолена да отиде на стоматолог-хирург, който, разбира се, Кларк препоръча и всички проблемни места да се остържат и почистят. След изрязванията, тя предостави още една проба слюнка. Кларк каза, че тя все още има полоний, уран, и Clorox в зъб 29. Тя инструктира майка ми да се върне до хирурга и да я остържат отново и да се отърве от токсините в устата си веднъж завинаги. Стоматолога-хирург направа това. След това Хулда пак анализира друга слюнка пробата и каза на майка ми, че зъб 29 вече е чист, но проблема се дължи на останки - околните зъби са били заразени, и тя все още имаше следи от полоний, уран, и Clorox в устата си… Тя каза да изплаква устата си със „зъбна белина”, един продукт, продаван клиниката и в Chula Vista, Calfornia. (Управлявана от нейния син.) Майка ми беше също инструктирана да купува всичките си "индивидуално съобразени" неща там. Друга седмица мина, в която тя трябваше да изплаква устата си с зъбната белина. Кларк заяви, че не може да се премине към следващия етап от лечението, докато теста на слюнката майка ми не показа, че устата вече няма полоний, уран, и Clorox. Тогава тя каза, че тестът на слюнката е добър и че тя може да започне нещата, които ще убият злокачествено заболяване. След като злокачественото заболяване е убито, тя е вече излекувана от рак. На майка ми беше казано, че след като завърши програмата, тя няма да види незабавното намаляване размера на размера на тумора си, но това ще се случи, защото ще е излекувана вече.

В началото се използваше Zapper, озонатор и Syncrometer. Резултатите от това уви са предвидими. След приключване на лечението, Кларк каза на майка ми, че си туморът е мъртъв и го няма, но че свиването му (до нищо) няма да може да бъде очевидно за известно време, поради което Кларк я обезкуражаваше от последващо лечение и ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) на тумора. Изминаха няколко седмици, но в крайна сметка Чавес убеди майка си за ЯМР:
Когато тя вижда ЯМР резултатите, най-лошия и страхове се сбъдват. Тя е загубила ценно време. Докато е на лечение при Кларк, я тумора нараства до два и половина пъти спрямо първоначалните си размери. Майка ми беше опустошена. За съжаление, въпреки че тя отговаря на химиотерапия, Ponzanelli била толкова тънка и изтощена от хранителните режими, които е трябвало да търпи и вероятно на прогресията в нея, че тя не се справя добре с химиотерапията и умира от това, което звучи като неутропеничен сепсис. Жестокостта, присъща на препоръчваните и насърчавани методи от Хулда Кларк не са били ограничени до физическата болка.

 Историята на жена, третирана от последовател на Х. Кларк. Протоколите казват :
Аз, практикуващия и казах, че тя обича домашни животни и може би това е причина за рак - от заразяване с паразити! Той я призовава, за да изгони животни (5 кучета, 4 котки и птици) вън от къщата. Тя остави само две кучета, които също бяха третирани със zapper! Аз трябва да кажа, че тя е сама, и нейните домашни животни бяха целия живот и сърце. Тя имаше един ограничен кръг от приятели, които имат кучета, котки и други животни. Следователно тя не може да ги посещава, нито да ги помоли да я посетят, защото тя се страхуваше от повторно заразяване! Дори майка си, която се грижи за нея, не можеше да си доведе кучетата. Тя и нейната майка не можеха да стоят много заедно - и аз намирам ТОВА за много жестоко! Отвеждайки лицата, които са последна радост от безнадеждно болния и давайки фалшиви надежди за пълно възстановяване - сега това е сериозно жестоко.

Сега, когато живота на Кларк очевидно свърши, какво можем да кажем за нейните 80 година на тази планета? Беше ли зло? Може би не толкова съзнателно. Моето предположение е, че тя може би наистина е вярвала във всичко, до което се е домогвала. Кларк най-вероятно дори е смятала, че помага на хората, дори когато тя ги подлага на унижения, като изваждането на много зъби, препоръката към пациентите с рак да се отърват от своите домашни любимци. Ние можем да чувстваме симпатия към нейното семейството и приятели, и най-вече към всеки, който общо с медицинската практика на Кларк , защото те са загубили майка, сестра, баба, но не трябва да забравяме тези, на които са забранени най-големите надежди за преборване на техния рак, като се позовава на шарлатанството, разпространявано чрез Хулда Кларк.
Мисля, че най-добрият паметник за Х. Кларк идва от Албин Кърсти, който преди няколко години попита за нейните методи:

Къде са всички хора, които са били излекувани от рак, следвали на програмата на Х. Кларк за почистване от паразити? Човек би си помислил техният брой ще бъде много голям до сега, защото Кларк и други са насърчавали "лечението" много години. Тя първа публикува книгата си "Лек за всички ракови заболявания" през 1993 година. Ето повече от десет години. Не е разумно да се смята, че някой, който е излекуван от заболяването няма да кажете на другите, които са болни, така че и те да биха могли да бъдат пощадени от смъртта? Х. Кларк е публикувала признания на нейния уебсайт. Дали тези излекувани пациенти от рак ще запазят чудотворното възстановяване за себе си и няма да кажат на други? Или те не съществуват? Къде са тези стотици, ако не и хиляди хора, на които Кларк вероятно е "излекувала" от всякакъв рак или СПИН през последните 25 години? Оглушителното мълчание в отговор на този въпрос е истинското завещание на Хулда Кларк. Това е мълчание е толкова значително, като гроба, където Кларк ще прекара остатъка от вечността.

vitan

 • Гост
Около месец и половина преди това, ние научихме, че висшия-знахар Хулда Кларк , жената, която каза, че има лечението за всички видове рак, починала на 3 септември 2009. Имаше критика към първия ми пост „Реквием за един шарлатанин”, но като се знае как шарлатанството на Кларк допринесе за страданията и смъртта на неизброимо много болни от рак, не се чувствах много лошо за това, въпреки че си давам сметка, че е табу за да се говори силно за наскоро умрели.

По това време аз се озадачих за смъртта на Кларк, защото изглежда доста мистериозно, да е както е описано - резултат от "гръбначно нараняване" (без допълнително описание). Тогава, един читател ми изпрати сканирано копие на смъртния акт на Хулда Кларк, и това е, което тя се цитира като причина за смъртта: Multiple myeloma. Множествен миелом. Cancer of plasma cells, a form of lymphoma: рак на плазмени клетки, форма на лимфом.
Не ми ли вярвате? Вижте смъртния акт на Хулда Кларк за себе си. (Линка за нейния смъртен акт е качен по-горе във форума). Дори и на собствената си интернет страница тя признава, че е множествен миелом.

Първият симптом е бил адски болки в ръцете. Болкоуспокояващите лекарства са били неефективни. Оказало се е  тя има израждане на вратен прешлен, което е притискало тези нерви. Нейните ръце спрели да функционират. Ще се окаже по-късно, че тя има „carpal tunnel” синдром. „Така че, веднага щом Кларк разбра, че има нещо нередно, тя физически не би могла да използва нейните Syncrometer техники, за да го разследва, защото ръцете и ръцете не рабели достатъчно добре. Влошаването на здравето и е мистерия.”
Причината за влошаване на нейното здраве, а може би тайната първоначално, е ясна сега. Тя има множествена миелома. Това е доста неубедително извинение. Кларк "обучи" десетки новаци да използват нейния Syncrometer. Не можа ли никой да приложи нейния "лек за всички ракови заболявания"? Със сигурност там трябва да е имало някой, който може да работи със Syncronometer за нея! При всички случаи, така сайт на Кларк описва какво се случва после:
Д-р Кларк видя от нейните кръвни изследвания, че е анемична. Тя също така видя намалена бъбречна функция. Тя прекара доста време в опит да разбере какво е, но бе незабелязано от нея, че следата няма да я заведе някъде .

Тя спря да ходи от силната болка. Д-р Кларк живее с месеци с тежка болка, но две операции за подмяна в бедрото и три месеца на рехабилитация и позволиха да ходи отново. Д-р Кларк живее с жестока нервна болка повече от шест месеца преди намирането на лекарство, което работи. Тя страда повече, отколкото е трябвало, защото тя искаше да си реши проблемите си, дори в лицето на нейните тежки физически ограничения.
С други думи, подобно на своите пациенти, Кларк, страда, защото отбягнала конвенционалната терапия повече, отколкото би трябвало.

Д-р Кларк е насрочена за една процедура, която да „поправи” прешлен в нейния врат. Докато прави рутинни кръвни изследвания в процес на подготовка за операцията са отбелязани високи нива на калций. Операцията е била отменена и хиперкалциемия била лекувана. Нейните лекари оценяват всички симптоми на Кларк и решават, че множествен миелом е най-доброто обяснение. Това е рак на кръвта и костите. По ирония на съдбата, Кларк има документирана помощ на страдащ от множествена миелома в „Лечение на всички напреднали  ракови заболявания”. Може би, ако знаеше какво да търси по-рано, тя може би по-добре щеше да си помогне. Но било твърде късно. В последните си няколко месеца, Кларк е била е бил физически неспособна. Нейното семейство се е грижило за нея, когато тя почива мирно една вечер.

Просто не е вярно, че няма "обичайно" лечение за множествена миелома, отделно и  наблюдение на анемия и хиперкалциемия. При пациенти под 65 години, лечението често е с високи дози химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Кларк разбира се има 80, като по този начин почти сигурно е твърде стара за такова сурово лечение. Въпреки това, за такива пациенти, има по-леко третиране, а именно химиотерапия :
Ако не се смятате за кандидат за трансплантация на стволови клетки, вашата начална терапия може да бъде комбинация от мелфалан, преднизон и талидомид - често се нарича MPT - или мелфалан, преднизон и bortezomib (Velcade). Ако нежеланите лекарствени реакции са недопустими, melphalan плюс prednisone, или lenalidomide плюс ниски дози dexamethasone са допълнителни възможности. Този тип терапия обикновено се дава за около 12 до 18 месеца.
Също така, достатъчно иронично, за thalidomide е сравнително наскоро доказано, че е ефективно лечение за множествена миелома. Или Кларк беше толкова немощна, че да не може да се справя дори на стандартна терапия с thalidomide, който е доста мек наркотик (ако не е репродуктивна възраст жена, при забременяване детето страда от вродени дефекти, което за Кларк явно не е от значение), или тя не е искала да взима научно обосновани терапии. В крайна сметка, нека да прегледаме заглавията на някои от нейните книги. Има:

•    „Лечение на всички напреднали  ракови заболявания”. Защо не може да се излекува с методите си? В крайна сметка, книгата си казва, че има лек за всички напреднали форми на рак. Естествено, това ме кара да се чудя, че тя няма и лечение за рак на ранен етап.
•   „Лечение за всички видове рак”. Защо да не може да го излекува, ако тя наистина има лек за всички видове рак?
•   „Лечение на всички болести” . (Тази ми е най-любима от всички; имам предвид, не трябва ли да сме всички "алопатични лекари" и да нямат работа хирурзите и ортопедите, ако Кларк наистина имаше лек за всички болести?)

Има два вида шарлатани в алтернативната медицина. Първите са тези, които, като Кевин Трюдо, не вярват на всички. Вторите са като Хулда Кларк - тези, които наистина вярват. Докато първите могат да направят големи вреди, аз се страхувам за последните повече. Защото те смятат, че са още по-убедителни и в случая на Кларк става ясно от нейния отговор на влошаващото и се здраве - тя почти сигурно наистина вярва в своята псевдонаука. Разбира се, нейната печалбарска натура изглежда не я е боляла, и аз подозирам, че Х. Кларк наистина е вярвала, че тя е имал лек за всички ракови заболявания, въпреки че от собствения и край е ясно, че тя не е имала дори представа за рака. Как тя може да твърди, че вярата в резултатността на своята псевдонаука  в отсъствието на един истински "излекуван" пациент? Кой знае?

Каквото и да е нейната мотивация, тя е донесла неизчислими вреди на своите клиенти и в крайна сметка е отхвърлила основата на науката медицина в полза на собствените си шарлатанство. Кларк взриви най-добрият шанс на лекуваните от рак и поддържането на качеството им на живот толкова дълго, колкото е възможно.
Разбирам, че вселената не е честно място във всеки смисъл. Прекалено често, лоши хора просперират и добри хора страдат от ужасни съдби. Въпреки това, в случая на Хулда Кларк, ако вярвах в божествена справедливост или някаква карма, аз ще трябва да кажа, че нейния край е напълно подобаващ. Жената, чието шарлатанство през целия и живот е причинило толкова много страдания на пациенти с рак, в крайна сметка се поддаде на заболяване, въпреки, че беше в състояние да се лекува. След като наскоро гледах за един IV стадий на рак на гърдата, не би искал такава съдба на всеки - дори не и на Х. Кларк. Въпреки това, сега, когато това е станало с нея е трудно да не чувствам, че само този път има някаква симетрия и справедливост във вселената.

------------ Нататък продължавам вече с мой коментар:
При откривателя и лечителя на вируса на рака д-р Роял Реймънд Райф идва един от бъдещите му ортаци (който ще опростят, т.е. изпростят откритието му до нещо като запър). Води жена си, болна от рак. Нямайки вече работещ „честотен инструмент” (или райф-машина) д-р Райф казва за нейния рак следното:

Не искам да докосна това и с дървена пръчка от 20 метра!

Хулда Кларк е „запирала” много болни. Вероятно и себе си (макар да не казват), та в диагнозата да има думата „множествен”. Вие не искате ли да последвате нейния пример?

Това е, друго нямам. Който има очи да гледа, нека гледа. Но да не лукавства, за кое и какво конкретно иде реч! Моля.
« Последна редакция: Юли 06, 2010, 05:41:29 pm от vitan »

Неактивен gotiniq7

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 409
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Витане, много си съмнителен с тези едностранни нападки към Х. Кларк . Ореха , карамфила и пелина са доказани билки, не заблуждавай хората. Дала е схемите на апаратите, за разлика от други твои герои. Ако някой е некадърен да ги направи, то в най-близкия сервиз ще му ги направят почти без пари. Така че не виждам тая печалба и измама където ти все повтаряш

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Витане, много си съмнителен с тези едностранни нападки към Х. Кларк . Ореха , карамфила и пелина са доказани билки, не заблуждавай хората. Дала е схемите на апаратите, за разлика от други твои герои. Ако някой е некадърен да ги направи, то в най-близкия сервиз ще му ги направят почти без пари. Така че не виждам тая печалба и измама където ти все повтаряш

То пък едни схеми :)

ppankov

 • Гост
Евала Готин ;)
Витане, какво предлагаш?
Да се абонираме за цял живот, за продуктите на софарма,адифарм и байер, само и само да не търсим алтернатива ли?  :o
Не дай си боже, човек да е отчаян и на ръба, срещайки един като теб с подобна пропаганда ще го заплюе в лицето без да се замисли.
И от къде тия умения, енергия и време да разследваш Х.Кларк?
За починалите или хубаво или нищо...

vitan

 • Гост
Не дай си боже, човек да е отчаян и на ръба..........срещайки един като теб с подобна пропаганда ще го заплюе в лицето без да се замисли.
Което значи, че запъра е ЕДИНСТВЕНОТО решение на отчаяните..... Няма друго заключение от цялото ти изречение. На моя сайт отдавна съм дал други алтернативи.
http://rife.hit.bg/alternatives.html
Раздел детоксикация. Има хора излекували се от рак без лекарства. Поне там виж, ако не си гледал другите неща в Нета.

Ама сакън! Няма да споря. За мен темата е приключена.
« Последна редакция: Юли 06, 2010, 10:25:19 pm от vitan »