Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Магнитни усилватели

<< < (2/3) > >>

montanar:
Поне аз как разбирам усилвателите - за сметка на нищожно количество енергия да се усили сигнал състоящ се от друга такава енергия като се ползва енергия от същия вид която е налична говорим за усилване конкретно на сигнал не на самата енергия - нея или я имаме или я нямаме.

В случая както виждам аз системата е че с генерирано магнитно поле се управлява друго еквивалентно по сила магнитно поле - или с ефект равен на приложения от управляващото магнитно поле. Не мисля че маг. поле с сила Х може да се управлява с друго по-голямо магнитно поле У и ефекта при условие че магнитното поле У>Х ще е еквивалентен на полето У. Или казано с по прости думи с с сила в противофаза Оказваме ефект върху друга такава сила и толкова ще е ефектът, колко ни е по-малката силата.

Извода е че няма усилване, а има комутация за сметка на еквивалентна сила.

Тук е намесен ел. тока и нещата стават подвеждащи защото магнитното поле влияе върху него.

Определено такава коммуация (комутация? акумулация?)не е като при базата на транзистора и е с КПД 0%

Може и да бъркам някъде, но така виждам аз нещата.

Bat_Vanko:
montamar, това което казваш касае комутацията на магнитно поле от постоянен магнит посредством електрически ток. Но съществува и ефекта на усилване (по правилното е на промяна на съпротивлението) на една магнитна бобина. Там се усилва променлив ток с висока честота посредством насищане на магнитна сърцевина с по ниска честота. Такива системи са се използвали масово миналият век преди навлизане на мощните транзистори. Комутираните мощности са били от порядъка на мегавати при много ниски мощности за управление (реално управлението може да стане при почти нулево напрежение).
Моля колегите повече да не предлагат клипове на този измамник, той печели само от бройката гледания.

GreenHulk:
В случая според мен между тия малките магнити има дискови батерийки ;D

Аtos:
Светльо, тоя да не ти е адаш, бре?
Че той по-Светльо от тебе... ;D К'вото пипне, захапе, налапа - все светва? Смятам, че и в задника си да я завре тая ламБа - пак ще светне ;D ;D ;D
Значи е...светия (или светец).

Михаил Кузмов:
Хаха! Гледайте в тубата, там разкриват измамата!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия