Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моите резултати (електролиза) - I етап
mzk:
Не е точно така.
Реално има грешка в изчисленията. Взел съм 2.34 вата за литър водород. Реално погледнато би трябвало да е 2.34 вата за литър газ (оксиводород), т.е. 2.34 вата са и за кислорода и за водорода. Взимаме целия обема изходния газ от електролизера за тази мощност :-)
Калкулатора трябва да се замени 0.67... с единица (1) в най-горната клетка за отношението.
Ще гледам да го сменя до довечера.
gotiniq7:
имам предвид че твоя електролизер е успешен 50 волта/4 ампера=200 вата-литър на минута http://www.browngas.com/eng_bestkorea/product_2.htm точно такова съотношение мощност-газ има генератора на B.E.S.T Korea
mzk:
Да, прав си :)
Ще гледам да пробвам и с кондензатора- кондензатор след греца последователно на клетката. Честота- 100 херца от греца.
Доколкото разбрах това е с цел редуциране до необходимото напрежение без загуби, но на графиката беше преди греца.. Ще видим какво ще се получи.
Освен това смятам да започна втора фаза- кондициониране на плочите, защото електролитът след 2-3 часа работа при около 5 ампера е бистър след това. Ще премеря пак ефективността и после ще го мисля.
gotiniq7:
Според мен,ако се подава постоянно чист електролит,ефективността ще се повиши доста. С твоята конструкция трябва да измислиш нещо като обърната фуния отдолу,и да подаваш гравитачно. Излизащия газ ще завърти водата. Допълнителния резервоар е някаква яка пластмасова туба,от дъното маркуч до дъното на електролизера,а от изхода на електролизера-до средата на тубата,малко под нивото на електролита. На входа,и на изхода-магнити. Казват 20 пъти над Фарадей....
mzk:
--- Цитат на: gotiniq7 в Юли 26, 2008, 09:21:14 pm ---Според мен,ако се подава постоянно чист електролит,ефективността ще се повиши доста. С твоята конструкция трябва да измислиш нещо като обърната фуния отдолу,и да подаваш гравитачно. Излизащия газ ще завърти водата. Допълнителния резервоар е някаква яка пластмасова туба,от дъното маркуч до дъното на електролизера,а от изхода на електролизера-до средата на тубата,малко под нивото на електролита. На входа,и на изхода-магнити. Казват 20 пъти над Фарадей....
--- Край на цитат ---
Извинявай за глупавия въпрос, но ще трябва малко да ме светнеш точно за тази циркулация.. :(
Ще видя и за магнити близките дни...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия