Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla
Качер-а на Радослав /Тесла Wireless/
Радeв:
Тесла трансформатора с искрище работи и със бифилярна първична, за разлика от транзисторния. При което цвета на дъгата на искрището придобива синкаво-зелен цвят.
Ред.: Всъщност не е бифилярна!
Радeв:
Tesla трафчето пропя. :)
http://www.youtube.com/watch?v=AXU9uhUq86s
Веригата на първичната намотка се комутира от прост клас D усилвател с TL494.
Поиграх си и с ТХО, и неговата дъга пее, но и самия трансформатор /особенно като не може да запали дъгата/ :D
Източник на основната схема
Радeв:
На теория трябваше да се получи нещо като в устройствата на Джон Бедини. Т.е. прекарване на обратния импулс през товара. Но явно диодите се оказват прекалено бавни. Пробвах със Шотки и с обикновенни диоди, имаше само мъждукане на лампата. Мисля да повторя експриента със различно заземяване за отделните вериги.
ПС. Като цяло смятам да повторя и целия експримент със безжичното предаване, но с отделно заземяване на приемната и предавателната бобини.
Все още не мога да си обясня на какво може да се дължи това, че приетата енергия е с по-голяма мощност от излъчената....
Амплитудно модулиране на йоносферните потенциали?
Модулиране на електромагнитния спектър от слънцето и/или активността на земното ядро?
Огранизиране и синхронизиране на ту появяващите се, ту изчезващи частици /на границата на материята/, уравновесяващи всичко във вселената - Кварки?.
А може и да е комплексно от всичко до тук изброено, включетелно и често споменаваните от вас ОД и т.н. енергии.......
mi68:
Здравей колега Радев,
Сложи кондензатор и нелинеен елемент при лампата, може и искрище. Може да ползваш вилка на Авраменко, бягаш от ефекта бавни диоди, може 1N4007 добре работят.
П.П. Пробвай резононсна спирална бифилярка без диоди, може да я свържеш като без индуктивна спирална бифилярка със заземление. Трябва две намотки с две лампи, може и три и нагоре, за да си на делавера.
Радeв:
Идеята ми е през товара да минава само и единствено обратния импулс. Правия е за възбъждане на енергията.
Ще пробвам диод от крушка, но ще купя/намеря истинска диодна лампа. Мисля че съм виждал по ТХО от ламповите телевизори точно такава лампа... /
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия