Алтернативни енергоизточници > Трансформатор на Tesla

Качер-а на Радослав /Тесла Wireless/

<< < (4/6) > >>

Радeв:
Знам как работи "обратния трансформаторен преобразувател", flyback. Мерси все пак. Даже имам учебник  със формули и времедиаграми. ;)
А Мелниченко ми се струва малко менте работа с неговите "методи" за отчитане на мощност със 'светене на крушки"..../но знае ли човек със сигурност/

П.С. Еее супер стана, след като преработих от двутактната в противотактна схемата! До сега, понеже ползвам само единия полупериод магнитопровода е оставал наситен... и от там е падала ефективността. Пуш-пул е по-ефективна за променливо високо напрежение /или ако се изправят и двата полупериода/ понеже ползва и двата участъка от хистерезиса на магнитопровода.

mi68:
Искровият теслов трансформатор е многохубав но многото хубаво не е нахубаво. От историята е извесно, че първите радиопредаватели са искрови следват многомашинни и после лампови. Постигането на ефектите с високо напрежение е възможно да се постигнат и с ниско напрежение като качеството се замени с количество- високото напрежение с ампераж. Тук трябва да се разбере следния принцип едноименните магнитни полюси се отблъскват но имат еднакъв спин и едноименни спинове се усилват и самоускоряват. Тесловият трансформатор сам за себе си е забавление важното е приложенията.

Радeв:
vdomov, едно голямо МЕРСИ! ;)
mi68, единствено искрището осигурява необходимата стръммност на фронта, и на мен ми се ще да не е така но ...... TPU-то ще го мъча с дискретни елементи ;)
В докумнента  "POWER PHENOMENON OF VACUUM-2" се говори за едножичното предаване на енергия и за вилката на Авраменко. /концепцията която описа и vdomov/

mi68:
Преди около две години съм правил опита за без проводниково предаване на енергия и работи но не съм побликувал снимки и резултати. Вместо вилки на Авраменко ползвах обратни трасформатори. Резултатът е, че товара не влияе на входната мощност. Имаме усилване на мощността но положителна обратна връзка нямаше и направата на генератор не се постигна. Оттогава доста неща се осмислиха и теоретично. Последните ми виждания е да се направи пулсираща или въртяща се стояща вълна по аналогия с пулсиращо (монофазно) или въртящо се магнитно поле.
Искрището не може да се замени защото то генерира, превръща потенциалната енергия на въздуха в кинетична. От тук има и технологични проблеми:
обгаряне, загряване на електродите, твърдо електромагнитно излъчване, за това трябва по грамотен път за усвояване на свободната енергия включително и механични движения (въртене).

Радeв:
Голям проблем са коничните намотки, които се мъча да навия, отказвам се от картона...
Vdomov, oпределянето на дължината на вълната и кратността и на дължината на проводника на вторичната не може да се приложи с голяма точност, то е ориентировъчно да може да се сметат капацитетите за резонанса. Ще го сметна по броя навивки приблизително, и без това с искрище не може да се постигне стабилна генерация.
Според мен най-тънкия момент е съотношението на първичната и вторичната. /Срещал съм твърдения, че трябва масата им да е еднаква./ Първичната ще е от лента медна ламарина.

mi68@ Когато няма риба и ракът е риба. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия