Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Tesla Power Antena / radiant energy receiver
vitan:
Vetap, Защо да е периметър? Просто ти трябва енергиен лъч, от тесла-траф или друго и настройка на параметрите на системата… Естествено за Капанадзе това не е вариант.
Аз съм пренасял малки енергийки, ползвайки малка плочка (печатна платка) за "транслирането".
Радeв:
Със какво мога да изрежа всичко над 20Hz да кажем, но да запазя фазата на сигнала?
Мислех с активен филтър, но ще му трябва някаква корекция за изоставането.
Идеята ми е да "хвана" честотата на йоносферата, и при максимума на синосуидата компаратор да разреши уан шот мултивибратор, който да пусне едно импулсче. Ще има нужда и от АРУ, но като за начало мога да настройвам делителя на компаратора на ръка с тример.
Тесла пише че устройството работи с хармоник до 500Hz.
mzk:
Radko, за активни филтри съм използвал една доста готина програма: http://focus.ti.com/docs/toolsw/folders/print/filterpro.html
ФилтърПро
За съжаление, когато изчислиш стойностите на филтъра, е трудно да ги "нагодиш" към елементите, с които разполагаш. В програмата има модели конкретно за филтри, коригиращи фазата (или поне дава фазовото отклонение).
Vetap:
Тесла говори за събиране на космическа енергия.Той казва, че Слънцето основно е източник не само на видима, но и на невидима радиация ( в широкия смисъл на тази дума). Което е така, но друг е въпроса какво количество енергия може да се събере с една метална полирана пластина, на Земята, както е указано в патента. Практически нищо. За това Тесла е спрял до тук с тази енергия. А може би не....(Електрическата кола? Ако е истина) От друга страна той показва рентгенова лампа, която бомбардира въпросната пластина с рентгенови лъчи. Да, това е нещо друго. Капанадзе? Дон Смит?.... може би.
Радeв:
mzk, благодаря за програмката.
Vetap, май си прав.....
Имам мерак да пусна хвърчило/балон на капрон и тел, ей така за забавление. ;)
Ще се опитам да направя системата за безжично предаване с конични намотки.
Но ТПУ си остава с най-големи перспективи за мен.
Провидението на Тесла в Будапеща, което го вдъхновява за многофазната система всъщност е било нещо като ТПУ. След като открил че импулсните токове пораждат аномалии казва че многофазната променливотокова система е най-не естественото нещо в природата. => импулсната многофазна е естественото??? /т.е. ТПУ - според мен/
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия