Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla

Tesla Power Antena / radiant energy receiver

<< < (10/18) > >>

Радeв:
На покрива съм метнал един текстолит за антена, и съм "окабелил" до стаята. :)
Преди малко направих една система за комутация с реле. Добре се справя и работи до над 100-тина херца. Утре ще си играя с честоти на комутация да вдим дали ще дойде някакъв заряд от таз антена. Дано да уцеля хармоник на йоносферата.
Иначе главата ми роди една идея с режекторен филтър и компаратор да следи амплитудана на йоносферата и да бутва мойта антена с кратък импулс . Така ако влязат в реозонанс според мен ще имаме ток от въздуха.

Радeв:
Нищо не стана... кръгла нула.
Поне послушах детекторно радио на колонките PC-то. :P
Познат на мой познат вдига тръби на 20-30 метра, казва че падали 2V и някой друг милиампер.
Аз имам мерак да пусна хвърчило /от алуминиево фолио/ на тел.

mzk:
Здравей Радко!

Аз правих опит с алуминиево фолио между две стъкла, с идеята да спазвам максимално точно патента. Пробвах да управлявам "разряда" от антената чрез транзистор и тактов генератор. Нищо не се получи.

Пробвах и най-елементарното - да меря потенциала и да превключвам механично (допирайки проводника от антената към кондензатора), но отново нищо не се получи.

Единствените ми успешни опити с Tesla radiant energy receiver бяха при използването на конкретен (силен) източник на енергия (плазмено кълбо), където антената си беше антена и доста добре зареждаше различни типове кондензатори (сред които и електролит 220 uF 400V, до 130 волта за 10-15 секунди).

Тук искам да споделя, че кълбото се счупи. Опитах да повторя експеримента само с трансформаторчето и излизащия от него кабел (представлява блокинг генератор с ПОВ), но учудващо резултатът беше нулев.

Тогава беше и времето, когато си спомних за един от патентите на Доналд Смит, при който той използва епруветка, напълнена с газ, върху която е нанизан кондензатор. Определено създаването на "плазма" (йонизиран газ) има някакво специфично електромагнитно излъчване, което доста добре може да се събира чрез Tesla radiant energy receiver.

Искам да пробвам да създавам тези кълба самостоятелно, може би чрез пълнене с хелий, но не съм запознат с технологията. Ще се радвам, ако някой хвърли светлина по въпроса.

ПС: прочетох в wikipedia какви газове се използват за плазмените лампи. В този сайт: http://bogard.110mb.com/Plasmaglobecolors.htm има богата информация и снимков материал. Ще разпитам за продажба на аргон и хелий, цени, начин на употреба. Възможно е да се напълни стъклена лабораторна епруветка, която да се запуши с помощта на горелка.

Vetap:
Според мене  този патент на Тесла ( моето най - дълбоко уважение към него) намирисва. Или той го е пуснал нарочно само за да запази периметър. Може да се свали някаква енергия по този начин, но това ще е или енергията от някоя ретранслаторна станция за мобифони или енергията на някоя близка радиостанция. Аз също правих опити с плазмено кълбо - диаметър около 15 - 18 cm, при което е възможно да се възбудят луминисцентни лампи и да се свали енергия, даже и ако се използва, намотка без кондензатор (паралелен резонансен кръг). Don Smith има нещо казано по въпроса, даже на една от фотографиите може да се види плазменото кълбо, но не може да се вярва на всичко, което той казва в книгата си.

EDM electronics:
По времето на Тесла не е имало радовълни в ефира, просто никой не е излъчвал. Тогава е можело да зареди някоя и друга метална плочка (ми то и вятъра да я обрули, ще я наелектризира), до някво мижаво напрежение, особено при тия ниски височини 20-30-100 м.

Днес, когато ефира е пренаситен от уаерлеси, телевизии, радиа, джиесеми, миесеми и т.н. - ми естествено, че приемаме тяхното излъчване. Може ли някой да разграничи дали приема радиовълни или слънчева енергия?

Имаше един "Убавец" дето правеше демонстрацийки с бобинки, натоварени със светодиоди и писал "Фрии енерджи". Само дето има радио предавател в стаята........... 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия