Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Tesla Power Antena / radiant energy receiver
mi68:
Обобщавам натрупаният опит за да продължим напред.Разглеждам веригата електронно неотрино-мюонно неотрино-електрон.Около електрон не ми е ясно при какви условия имаме електронно неотрино.Правя следното разглеждане метала е електрон;полупроводник е мюонно неотрино;диелектрик е електронно неотрино и от изложената аналогия да направим транзистор но ми се вижда невъзможно.Неотриното има маса и спин 1/2;електрона има заряд,маса и спин 1/2.Неотриното няма заряд и не може да се складира явно се трупа при гравитация и стигаме до най-важното въртенето.Въртенето изменя спина и концентрацията на неотрино от тук и масата на тялото,ако тялото е диелектрик(пласмаса) то ще се зареди(наелектризира).От тук следват предимствата и недостатъците цетробежната сила е не ленейна(квадратична)спрямо скороста и е на 90градуса,косинус от 90градуса е 0 и не върши полезна работа,а само мени посоката като Лоренцова сила.Интуицията ни нашепва,че това е правилния път за стабилни и повтаряеми опити,всичко друго зависи от невидими фактори и е нестабилно.Направих опити при двойно спирална намотка и резултата е,че ф-ла на Томпсън за резонанса не важи,което е неочаквано и ме стаписа но трябва да се приеме факта,че невъзможни неща няма и законите са да се нарушават.
Reformator:
Ето какво ми каза човек, който в между другото работи в/у летяща чиния ;)
"You can collec all the atmoshperic electrcity you want. The Cavity between the Earth's CONDUCTIVE SURFACE and the ionosphere (Tesla proved the Earth was a conductive-body) is several hundred billions of Volts. If you drive a pipe 6-feet into the Earth, and use that as the neg. terminal, and have a baloon at a height, tethered-stationary, you may extract something like 50-Volts/meter if you hang a wire down from the baloon, and ust that as your Positive (+). May be more, I have to look up that article in SCIENCE AND INVENTION, and POWER FROM THE SKY, an article I go on extracting free-power this way. Next time, use a decent surge-protector, make sure all appliances are turned OFF."
:P
aviv:
В превод како значи.
vlindos:
--- Цитат на: aviv в Август 12, 2009, 09:24:25 pm ---В превод како значи.
--- Край на цитат ---
накратко говори за електричество от атмосферата с това, че с балон който прилича на пирамида вързан за земята можело по 50 в на метър да се извадят.... твърде пресилено.
Reformator:
--- Цитат на: aviv в Август 12, 2009, 09:24:25 pm ---В превод како значи.
--- Край на цитат ---
Буквален превод:
"Можеш да извлечеш колкото атмосферно електричество искаш. Кухината между Земната ПРОВОДИМА ПОВЪРХНОСТ и йоносферата (Тесла доказва, че Зелята е проводимо тяло) е наситена с няколкостотин милиона Волта. Ако имаш двуметрова тръба (6 фута), забита в повърхността, която да е негативно заредена и балон във въздуха, стационарно висящ и захванат с проводник, свързан с тръбата, може да извлечеш 50 волта/метър, стига той (проводникът) да е положително (+) зареден. Може би повече. Трябва да проверя още веднъж статията в списание SCIENCE AND INVENTION..."
If you drive a pipe 6-feet into the Earth, and use that as the neg. terminal, and have a baloon at a height, tethered-stationary, you may extract something like 50-Volts/meter if you hang a wire down from the baloon, and ust that as your Positive (+). May be more, I have to look up that article in SCIENCE AND INVENTION, and POWER FROM THE SKY, an article I go on extracting free-power this way.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия