Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla

Tesla Power Antena / radiant energy receiver

<< < (7/18) > >>

mzk:
Топката е 17 долара от китайския сайт dealextreme.com . Тия дни ще се опитам да направя някакъв малък траф на Тесла. Това по принцип в домашни усовия ще излезне към 5-6 лв, знам ли и аз (един транзистор с обратна връзка и кабел трябват внай- простия случай).

caduceus:
aviv
Мойта топка я купих от магазин за електроника и високоговорители в Плевен, може и в Конрад във Варна да има - погледни, вероятно и доставят. Цената беше преди три месеца тридесет и няколко лева. Мисля да тествам модулация на радианта от нея чрез звук и антена на Лаковски :)

mzk
Хубава постановка, успехи желая и занапред! Пробвай да затвориш кондензатора подобно на оргонен акумулатор, перфектната Теслова приемна плоча за радианта е фолио изолирано с плексиглас от двете страни. Като се сложи още един метален лист и един плексиглас - цялата работа като сандвич, става плосък кондензатор и натрупващо оргона/радианта в изолираните метални листове устройство. Комбинацията на електрически и радиантни елементи в една конструкция е ключът към свободната енергия  - това е несъмнено и се вижда от работещите генератори

Поздрави

mzk:
Здравейте пак!

Пробвах схемата в следното изпълнение

(антена-алуминиево-фолио)----кабел----грец.

Със сигнален генератор, за който не съм съвсем сигурен че работи направих следната комутация:
1. Единият транзистор клати земята на греца
2. Втори транзистор клати земята на товарна лампа.

Двата транзистора работят така: 1/2 от времето единият, 1/2- дргугият- в различни времена са отпушени.
Работите не отиват на добро. Има още неща, които да се пробват. Моите трансистори са НПН, а може би е редно да се клати антената с pnp транзистор, макар че това ако е радиантна енергия не знам дали такъв транзистор въобще върши работа или потокът минава както си иска.

Второ- пробвах все пак ръчно да изпразвам кондензатора в лампата, но ефект отново няма. Единствено напрежението на кондензатора пада рязко и се виждат искри при допир.

Оставам с впечатлението, че tesla radiant energy reveiver-а е неподходящ и недомислен още от времето на създателя му, а подходящо за приемник е да се използва теслов т-р, настроен на резонансна честота с предавателя. Това ми е тъмна индия, освен това принципите там са по- различни. Свръхефективността идва от резонанса с йоносферата (?).

Мисля, че времето трябва да се инвестира в малко по- реални експерименти- улавяне на самоиндукцията (повишаващ обратен преобразувател); различни трансформатори, дефазирания, параметрични резонанси, МЕГ, както и някои мотори.

Това е в общи линии, приятна вечер на всички.

ПС: не съм правил промени по насоките на caduceus.

mi68:
Имам чуството,че се прави забавление но отрицателния опит учи.От физиката ми е извесно,че частици които пренасят северен или южен магнитен полюс няма,работи се с неотрино.Ако искаш магнитно поле раздвижи спинови частици примерно електрони.Светят неонови лампи и зареждаме кондензатори,но ключовият въпрос остава как да преминем от отворена верига в затворена(електроните искат затворена верига,кръговрат)пример вятърна мелница,воденично колело.1:използване на водороден атом(браунов газ) по темата има натрупан опит.2:пулсиращ режим(вибрация)пример колянно-мотовилков механизъм,Грец,вилка на Авраменко,двуфазна и мнагофазна с-ма.3:най-перспективно е въртенето по спирала имаме две сили центростремителна и центробежна.Центобежната нараства толкова,бори и гравитацията пример водата не изтича от кофата при завъртане с ръка.В центъра се сгъстява неотриното и се стреми да се разшири и при високи обороти тялото се разпрашава(защото съпосочни спинове на неотриното се отблъскват).На малки разтояния концетрацията на неотрино(оргон) е постоянна и ни трябва теслов траф да вибрира  да промени концентрацията и да имаме ток.

vlindos:

--- Цитат на: mi68 в Август 10, 2009, 05:17:41 pm ---Имам чуството,че се прави забавление но отрицателния опит учи.От физиката ми е извесно,че частици които пренасят северен или южен магнитен полюс няма,работи се с неотрино.Ако искаш магнитно поле раздвижи спинови частици примерно електрони.Светят неонови лампи и зареждаме кондензатори,но ключовият въпрос остава как да преминем от отворена верига в затворена(електроните искат затворена верига,кръговрат)пример вятърна мелница,воденично колело.1:използване на водороден атом(браунов газ) по темата има натрупан опит.2:пулсиращ режим(вибрация)пример колянно-мотовилков механизъм,Грец,вилка на Авраменко,двуфазна и мнагофазна с-ма.3:най-перспективно е въртенето по спирала имаме две сили центростремителна и центробежна.Центобежната нараства толкова,бори и гравитацията пример водата не изтича от кофата при завъртане с ръка.В центъра се сгъстява неотриното и се стреми да се разшири и при високи обороти тялото се разпрашава(защото съпосочни спинове на неотриното се отблъскват).На малки разтояния концетрацията на неотрино(оргон) е постоянна и ни трябва теслов траф да вибрира  да промени концентрацията и да имаме ток.

--- Край на цитат ---
Концетрация на неутрино можем да получим също при съсредоточяване на мн. високи температури. Защо: слънчевите изригвания изригват по продължение на локални магнитни полета, които са толкова силни, че ускоряват или забавят въртенето в някой от слоевете на а слънцето - следва много неутрино (при много висока температура). Как да постигнем стотици хиляди градуси на земята? Плазма - при много високи токове. Другия вариант е "светлините" на Фарнсуорт ("официалния баща" на телевизора). Интересното около него обаче не е дали е първoоткривателя на тв, а това че първи е изнамерил как да съсредоточава много големи температури (виж. Термоядреният реактор. Д-р Фило Фарнсуорт от "Изгубените открития"). Реплика

Имаме съгласие, че неутриното прави магнитите полета както и че ел. тока увлича неутриното? Тогава плазмата и тесла трафа (защо?) концентрират неутриното в огромни количества. Въпроса е как да го използваме?
Първия вариант е "ядрения синтез" който всъщност успял да постигне Фарнсуорт. Проблема - това е цял ядрен реактор ;D
Използвайки метода на Мъри, но там използваме много малко неутрино единствената успешна реплика изисква радиоактивни материали, дори самия Мъри имал проблеми с не радиоктивния Шведски камък. Другия проблем е големия (и висок) диапазон от честоти за настройка. Как се справяш ти с тези проблеми, mi68 може ли схема на твоята установка и идеята и? А каква ти идеята за концетрация на неутрино?
Трябва да има и друг вариант със съпоствянето на различни неутрино (магнитни) полета (МЕГ-а на геца). Mай е "най-лесния" (силно в кавички), но и крайния ефект изглежда не е много голям ???
Други идеи?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия