Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Tesla Power Antena / radiant energy receiver
gotiniq7:
здравейте отново,значи ето до къде стигнах аз...1 малък хелиев балон,от тези дето се продават по пазарите,увит със алуминиево фолио вдигнат на около 30 метра,без никакви трансформатори и кондензатори...крушка 12 волта/5 вата свети слабо постоянно.ще търся кондензатор с малка утечка,но нямам идея за капацитет
vlindos:
--- Цитат на: gotiniq7 в Юни 25, 2008, 06:58:01 pm ---здравейте отново,значи ето до къде стигнах аз...1 малък хелиев балон,от тези дето се продават по пазарите,увит със алуминиево фолио вдигнат на около 30 метра,без никакви трансформатори и кондензатори...крушка 12 волта/5 вата свети слабо постоянно.ще търся кондензатор с малка утечка,но нямам идея за капацитет
--- Край на цитат ---
Незнам за вас - ама на мен ми се струват много добри тези резултати. Мери ли ватаж пак или не си ? Защо не вдигна балона по-високо (не може да носи кабела?).
RUS:
И от мен поздрави - но пробвай да мериш големината на тока както и напрежението при различни височини.Примерно от кота 1,80 (твоята височина) полека вдигаш нагоре и наблюдаваш показанията на уреда както и да има изчакване примерно през 10 м...
gotiniq7:
нямам уред тук,но ще купя скоро.в царево съм,и мисля да остана за сезона може и повече.имам 1 приятел който живее тук от доста време и ще съдейства.трябва да заредя 1 бутилка хелии за да имам в наличност ;).ползвам капронен конец,имам цяла макара 1 км дълга,едно време вдигахме хвърчила ;)
teofilius:
Мога само да се радвам че си постигнал успех макар и да си още в началото на тези изследвания и експерименти! Ще ти дам малко информация която може да ти е полезна . Както знаеш земната повърхност е с отрицателен електрически заряд а йоносферата и атмосферата с положителен. Потенциалната разлика над земната повърхност на всеки един метър нараства средно с 100 волта. Това значи че на 30 м височина между балона и земята имаш 3000 волта напрежение. Земята и йоносферата са мощен огромен кондензатор ... В случая с балона повърхността му е много малка и така имаш незначителен капацитет който ще се увеличи ако балона е с по голяма повърхност. Следващото важно нещо е че имаш електронен поток(ток) който е от посока земята към посока йоносферата(небето). Балона ти се явява като отрицателно зареден и намиращ се в положително заредена среда с потенциял 3000 волта. Това е гранично напрежение при което едва започва йонизацията... Металната повърхност на балона постоянно отделя електрони свързващи се с положителните йони в атмосферата на съответната височина. Ако желаеш да увеличиш протичащия ток и получаваната енергия запазвайки същата височина , добре е да покриеш или залепиш върху балона тънки метални(медни ) нишки(може от кабел) и то повече. Електрическите заряди предпочитат изпъкналите и остри повърхности и от там лесно излитат в пространството. Можеш да направиш замервания преди и след като поставиш или прилепиш проводникови нишки по повърхността на балона.
Ще увеличиш ефективността на приемника ти на електроенергия от атмосферата като свържеш последователно през веригата паралелно свързани кондензатор около 10-50Нанофарада с бобина(траф) от вторичната снемаш енергията към товар. от едната страна между бобината и кондензатора поставяш искрище(автомобилна свещ) . На изхода на трафа грец преди товара. Високоволтови кондензатори по 4,7 нано на 3 Кв , 5кв има в магазините за електроника.
Направи това и после ще видим за други подобрения
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия