Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (33/36) > >>

mi68:
Вече съм към финала на един макет. Но споделям някой изводи и решения, които достигнах.
Диелектриците се наелектризират с:
-положително (стъклено) електричество като стъкло
-отрицателно (смолно) електричество като янтар
При металите наелектризирането е положително-отдават електрони.
Въглеродът е проводящ неметал и се зарежда отрицателто. Тези изводи са направени при допир на материалите (термодвойка). Най-активни са алкалните елементи започващи от цезий и свършващ с литий. Алуминият е до литият и него за сега не ми се е отдало да го споя( но продължавам с опитите) ползвам композиция тинол от калай олово и кадмий. Спрямо медта се наелектризират положително, може да се ползва и желязо, но той е феромагнит и се въздължам да го ползвам. Идеята е да се ползва принципа на противоположностите.
От космонавтиката е извесно, че на по-ниска орбита пълната енергията на спътника е по-малка. При атома е подобно на по-ниска орбита електрона е с по-ниска енергия. Вижда се, че в своето разнообразие природата е единна, имаме централна сила за получаване на трика:
-гравитационна (електричната се пренебрегва) за спътник
-електрична (гравитационната се пренебрегва) за електрон
Като се вземе предвид, че заряда на електрона е отрицателен то центъра трябва да е положителен, излиза, че схващанията на В. Шаубгер са правилни, а на  електротехниката е невярна, то и посоката на тока е обратна на действителната.
Направил съм конусни бобини така, че заряда(група електрони) да си намалява ененергията като слиза към + и увеличава енергията като бяга от - . Тук излизат и някой проблеми:
-посоката на навиване, противоположни са но към + как трябва да е орентирано и съответно към - , но това се оправя експериментално.
-квантоването на енергията и резонанса, за това плоския кондензатор има форма на квадрат. 

mi68:
За съжаление и опита ми се провали. Има варянт да се усаваршенсва. Противоположно навитите бобини пораждат възел на напрежението и връх на тока в стоящата вълна. От тук излизат груби грешки, честотата е висока и отражението в ефира е лошо. Тъй като бобината работи в двоен режим
-възбудител-предавател
-приемник- консуматор
се изхвърлям неподготвен, това е задача за напреднали, а аз като начинаещ трябва да разделя функцийте с повече бобини и да направя синфазна решетка от целовъвнови вибратори с рефлектори. На помощ ще ползвам резонансна бифилярка тип Тесла. От теливизионнни антени е извесно, че целовълновите вибратори се поставят на полувъвново разтояние и при ниски честоти това неможе да се ползва, за това на помощ идват закъснителни линии. Докато амплитудата и честотата лесно се улучват то фазовото условие си е мисия невъзможна, тук е препъни камъка и резултатите са плачевни. Но винаги има изход. Имам идеи.

Правопис?? вярЯнт, усАвАршенства, функциЙ

mi68:
Напоследък няма идеи. Може би в опита има грешка. Нетрябва да се спира заряда в кондензатор , а да се ползва динамичен капацитет в безиндуктивна бифилярка. В трептящ кръг имаме фазова разлика 90 градуса между заряда (напрежението ) и тока, а електромагнитната вълна няма фазова разлика между магнитното и електрично поле. Логически е безиндуктивната бифилярка да свърши работа. Намерих прост метод за навиване на спираловидни бобини, мисля че е скок в развитието. Тук пак имам проблем с двойственоста на нещата :
-успоредно  или перпендиколярно да се разположи бобината. Започвам с перпендикулярно защото ми изглежда правилно. Почва поредната доза експерименти.

mi68:
Мисля, че света работи в петична бройна система, за разлика от компютрите, които работят в двоична система или разновидност шеснайсетична. Петичната система е най-проста и затова ще я анализирам. Числата са 0,1,2,3,4. Имаме нечетна система с ясно число на симетрия 2. Ползвам Питагорови тълкования на зависимостта 1+2+3+4=10:
1 е мъжко начало (монадата) тук поставям кондензатор минава само променлив ток
2 е женскотo начало (диадата) тук поставям бобина минава постоянен и променлив ток, може да е с индуктивност или безиндуктивност
3 е тяхното единство (триас) тук поставям резонанса
4 е степенуване на реалноста (тетрас) тук поставям резистор-товар
10 е олицетворение на синтеза на перфекност и завършеност във Вселената, понеже включва разума, мнението, съвършеното и справедливостта.
Това мнение е най-просто и ясно. Най-големият проблем е нифлексната точка 2 връзваща и разделяща двата противоположни свята. Този двойствен характер ме побърка но сега логически нещата са ясни. Мисля, че всяко устройство на СЕ отговаря на тази формула.

Velektra:
mi68,
с жените много трудно ще се оправиш  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия