Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Теория и експерименти на mi68

<< < (32/36) > >>

mi68:
Днес темата е относно формата на макарата на трансформатор.
Вакумната теория определя две скорости на вакума:
-тангенциална
-нормална
двете скорости са равни. Изменението на едната скорост води до изменение на другата. Прости примери-центробежни помпи, жироскопи. Логично е че изменението на двете скорости ще има отличен ефект т.е. постъпателно-кръгово движение. Пример- движение на куршум. Но да се върмем как се преобразува потенциално поле. Механичната  работа се дава с ф-лата: A=F.s.cos a. Силата е векторна величина и затова има косинус, ъгълът се мести-а= 0 до 360 градуса. Вижда се, че в първи и четвърти квадрант работата е положителна ,а във втори и трети квадрант е отрицателна, функцията се сменя на 90 и 270 градуса. За да имаме положителна работа орбитата трябва да е с яцевидна форма. В електротехниката макарата на трансформатора трудно се прави яцевидна, но ако е  кръгова то трябва да се изменя потенциалното поле (пулсира). В безиндуктивна бифилярка магнитното поле е компенсирано, от вакумната теория  следва увеличение на тангенцялната скорост за сметка на нормалната скорост.
Наблюдавах как се увива боб около прът и той се увива по посока на часовниковата стрелка посока от земята към небето. Според мен това е правилната посока. Продължавам нататък безиндуктивната намотка създава тангенцялна скорост т.е. електрично поле, а обикновенната бобина нормална скорост т.е магнитно поле. С усукана резонансна бифилярка тангенциалната скорост пада под ъгъл и предизвиква въртящ момент, равносилно на радиална скорост т.е. магнитното поле. Това магнитно поле изменя спина на електрона и предизвиква тангенциална скорост на свободните електрони демек електрически ток. В бифилярна намотка честотата е удвоена заради стоящата вълна и изглежда cos a може да се направи положителен. Това не съм го експериментирал заради помотването но до половината съм намотал трансформатора.Това е логиката единство и борба на противопорожностите. Чакайте за резултати! 

mi68:
Днес темата е относно принципите на преобразуване, не мислех да пиша но виждам смесване, а без разделяй и владей няма как да напреднем т.е. напредъкът е там, където има ред.
Вакумът има две скорости, които са равни и нещата са стационарни.
-тангенциална - праволинейна
-нормална - криволинейна
това води до следните две основни движения и едно междинно:
-праволинейно или  праволинейно ускорително
-криволинейно или криволинейно ускорително
-междинно (комбинирано) праволинейно+криволинейно или постъпателно+кръгово или постъпателно+кръгово ускорително.
Правя връзка с проводимостта на материалите:
а) изолатори
б) проводници (метали)
в) полупроводници
развитието на техниката се дължи на полупроводниците и затова мисля, че трябва да се експериментира с комбинираното движение от по-горе.  Има някой трудности, които се мешат, а именно по къкъв цикъл работи устройството:
-отворен (постоянен) или
-затворен (променлив)
това е по външната верига вътре винаги е променливо. Давам пример с топлинни двигатели.
-отворен -реактивен-турбинен двигател
-затворен- ДВГ с клапани-инпулсен тип
Всеки принцип има предимства и недостатъци- при малки мощности ДВГ е с предимство и общи приказки няма да пиша.
Аз искам да подкарам турбинното преобразуване и основно темата е за това. При Капанадзе работи по затворен тип чрез клапани (инпулсен метод).
Обръщам внимание на читателите да не допускат смесване на методите и да се подвеждат.

caduceus:
mi68
Принципът на преобразуване има две проявления - лесно и трудно.
Трудното е от ниска вибрация да направиш висока, като минеш в по-горно енергийно ниво. На практика това се проявява полево във формиране на етерен вихър с нисковибрационни методи - топлинни, електростатични и т.н. При материята това е трансмутация от по-нисковибрационни материали към следващия ред нагоре - например олово към злато  ;) Това в ежедневието е като да буташ валяк по нагорнище - не е невъзможно, но трябва силица, т.е. външно прилагане на подходящото усилие във вид на енергия.
Лесното е обратно - от високо във нисковибрационно състояние, например от етер /од/ в електростатичен заряд - както при Тесла и успешните репликации на последователите му - Капанадзе, Доналд Смит и т.н. Тука валякът върви по надолнището, трябва само да се отпусне ръчната спирачка и да се бутне леко първоначално /например с 9-волтова батерия "Крона"  :)/
При всички положения първичните сили трябва да се задвижат на принципа на Ин-Ян символа, като се запази твърда поляризация по едната ос /в повечето случаи вертикалната, тъй като по-голямото количество етерен поток е перпендикулярно на земята - с изключение на Тестатика, която ползва етерния вятър успоредно на повърхността и/. Давам ти алгоритъма, ти се сети за технически известните приложения и как се проявява при тях.
Малка поправка - ако нямаш против - така нареченият вакуум не се движи, етерният поток тече флуидно-лъчисто. Просто въпрос на термин е, но заблуждава - само уточнявам.
Турбинният тип екстрактор който търсиш е подобен на двигателя на древна пропелерна вимана, виж при Махариши Бхарадвайя - "Вайманика Шастра" - ако намериш книгата. Имам я на английски, в интернет има само откъси - но не съм търсил напоследък и може някой да я е пуснал.
Виж и при Джо клетката относно поляризационните двойки материали. Това е важно за да си обясниш схемата на взаимодействие.
Колеги, ясно ми е че малко ще разберат какво писах току-що, но все пак се надявам някой освен mi68 да схване идеята - затова пиша не на лични.
Поздрави!

mi68:
Благодаря на Кадицеус, натрупах опит с възбуждане на ток от електрично или матнитно поле, правя аналогии със стоящи вълни на звук в тръба, струна, плоча. Последното е изменението на магнитното поле в различни среди и взаимодействие с бобина. Бобината е свързващия елемент. От една страна имаме ток, а от друга магнитна енергия. Има закон за заряда той не се създава полето го движи. Подължавам с анализите.

mi68:
Днес информацията е дискусионна но мисля за правилна от практична гледна точка.
-радиалната скорост предизвиква заряд. Тук има проблем според електротехниката + имаме навън (центробежна сила), а - навътре (цетростремителна сила). Според В.Шаубгер е обратно но това не е най-важно знака на заряда.
-тангенциалната скорост поражда електромагнетизъм. При преобразуването пробвем са вихровите токове и е задължително ползване на решетки. Така се намаляват но пораждат проблем с резонанси на СВЧ честота. Решаването на проблема не е еднозначно:
=получаване на интеференция(стоящи вълни) и получаване  на надлъжни вълни.
=прекъсване на вихровия ток с диелектрик и свеждане до 0. Ползва се свойството на пълния ток да е сума на тока на проводимоста и тока на разместването (отместването).
-постъпателното тангенциално движение ражда гравитация и маса. Привеждам един пример, че масата обича тантенциалната скорост, кал излита тантенциално то буксуващо колело, струшки извитат тангенциално то шмиргел и много примери даже и за двойни галактики.
От този груб модел се вижда магнитното и електричното поле са на 90 градуса. Като се вземе предвид геометродинамиката се вижда, че конуса преобразува тантенциалната скорост в радиална в часност точка, обратна точката може да я развие в пространство. Бобините трябва да са конусни и най-важното противоположно навити. Имам лампов генератор с съпосочно навити конуси (двойна палачинка). Резултата е изчезване на радиоприемането и неприлично ниска честота на генериране. Свиването и разпускането поражда капацитет и ниската четота.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия