Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Tesla switch
jantar:
По-добре вземи осцилоскоп и виж какво става с твоите кратки импулси. :)
ben84:
Здравейте на всички!
Направих проста схема с 2 лампи 1 кондензатор и реле като ефекта беше точно същия...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=339286
Без да правя измерване мога да кажа, че от втората лампа се отдава повече енергия, това е очевидно, НО!
Касае се за по-ефективно изразходване на енергия защото при 1-во положение на релето преминава еднакво количество енергия през L1 и L2, а при 2-ро енергията натрупана в кондензатора се връща през L2 към маса.
Ако на мястото на L2 се постави трансформатор не мисля, че би изкарал повече отколкото влиза на входа на схемата,
въпреки това имам желание да опитам.
Приканвам всички към подобен опит. Вместо да спорим, нека опитаме да го самозахраним и видим резултата.
Стане ли ... Нещата са ясни. Не се ли получи, да помислим каква е причината. Дори да не се самозахрани (което е 99.99999999999...% вероятно) успеем ли да накараме даден консуматор да работи с по-високо КПД от нормалното то
това не е никак малко.
administrator:
На първа страница на сайта съм сложил най-простият вариант, с нагледни обяснения.
gwtt:
--- Цитат на: teofilius в Юни 03, 2008, 02:27:46 am ---...което доказва, че през нея циркулира повече енергия, отколкото през входната...
--- Край на цитат ---
Дали според теб тази схема би могла да се изпълни с транзисторни ключове. Пробвал ли си как ще се държи с по-висока честота или друга форма на управляващия импулс - триъгълен, синусоидален?
vlindos:
Нека ме извини колегата Теофилиус, че отговорям вместо него.
--- Цитат на: gwtt в Ноември 11, 2010, 12:06:26 am ---Дали според теб тази схема би могла да се изпълни с транзисторни ключове.
--- Край на цитат ---
Разбира се, че може!
--- Цитат на: gwtt в Ноември 11, 2010, 12:06:26 am ---Пробвал ли си как ще се държи с по-висока честота ...
--- Край на цитат ---
Колкото по-висока е честотата толкова повече "полезен" ток изкарва. С увеличаването на честотата излизат редица други проблеми обаче:
- шум в направляващите пътеки
- от моя гледна точка на по-висока честота беше по-трудно да се намери (изработи) траф за изкарване на полезен ток
- съпротивлението на кондензаторите се увеличава.
Всички от горните проблеми се решават по един или друг начин, но е добре да се знаят за да не се повтарят ;)
--- Цитат на: gwtt в Ноември 11, 2010, 12:06:26 am ---... или друга форма на управляващия импулс - триъгълен, синусоидален?
--- Край на цитат ---
Управляващия импулс може да бъде само един правоъгълен (при изпълнение с транзистори).
В заключение искам да кажа, че работя над вариант на Тесла Суич за изкарване на полезна енергия (много над >> 100%) от над 1 година. Натрупал съм значителен опит и резултати, ако има желание някой да помага да се обажда на лични.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия