Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Tesla switch

<< < (8/10) > >>

jantar:

--- Цитат ---Не, че искам да ви разочаровам но по схемата която бях постнал когато на L2  се включи успоредно кондензатор примерно 2200 микрофарада светенето и става точно толкова колкото лампа L1 . Изводите си правете сами.
--- Край на цитат ---
;D
Щеше да е много учудващо ако беше обратното!
Така енергията натрупана в намотката се шунтира през кондензатора, вместо да мине през лампата :D
Пробвай да навиеш трета намотка, като вторична и сложи мостов изправител, кондензатор и лампата. :)

jantar:
За мен L2 е индуктивност, а не индуктивност и лампа едновременно :)
Всеки елемент се индикира отделно (поне така са ме учили ;))

sheki:

--- Цитат на: jantar в Януари 27, 2009, 08:49:00 am ---
--- Цитат ---Не, че искам да ви разочаровам но по схемата която бях постнал когато на L2  се включи успоредно кондензатор примерно 2200 микрофарада светенето и става точно толкова колкото лампа L1 . Изводите си правете сами.
--- Край на цитат ---
;D
Щеше да е много учудващо ако беше обратното!
Така енергията натрупана в намотката се шунтира през кондензатора, вместо да мине през лампата :D
Пробвай да навиеш трета намотка, като вторична и сложи мостов изправител, кондензатор и лампата. :)

--- Край на цитат ---

Имам предвид лампата Л2 , на нейно място слагам грец, на + и - връзвам лампата и пускам схемата , Л2 все още свети по - силно от Лампа 1, но като сложа успоредно и кондензатор на Лампа2, светенето на двете лампи става еднакво!

jantar:
Грешката е вярна! :)
Кондензатора ти шунтира тока през лампата. Само не разбрах защо слагаш тоя на лампата?
Така само имаш загуби в диодите (1,2В х тока през тях), а не печелиш нищо.
А като сложиш и кондензатора - губиш още повече, защото макар и изправен - тока е импулсен и минава през кондензатора.

sheki:

--- Цитат на: jantar в Януари 30, 2009, 08:26:10 am ---Грешката е вярна! :)
Кондензатора ти шунтира тока през лампата. Само не разбрах защо слагаш тоя на лампата?
Така само имаш загуби в диодите (1,2В х тока през тях), а не печелиш нищо.
А като сложиш и кондензатора - губиш още повече, защото макар и изправен - тока е импулсен и минава през кондензатора.

--- Край на цитат ---
ами в случая кондензатора усреднява импулсите на напрежението, и лампата вместо да мига свети постоянно, и свети със същата сила, с която и лампа 1, няма как да не е така, тъй като двете лампи са последователно, а без кондензатора втората лампа свети по-силно заради кратките 12в импулси, които лъжат окото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия