Бях се ентусиазирал и си направих сам фотофолтаичен панел. Поръчах си 36 (дойдоха 41)бр поликристални клетки 3х6 инча, неокабелени за 115лв от и-бей. Комплекта включваше освен клетките, жица(плоска) за окабеляване и по-дебела такава за свързване на "масивите" окабелени клетки и флюс във формата на маркер и диод. Никога не бях запоявал соларни клетки, но с четене и гледане на клипчета , нямах проблеми. Една клетка стана на сол, а една я понапуках, което не беше проблем.
За изработката на панела ползвах подръчни материали и боклуци, затова панела не се получи много добре, но работи отлично. Ползвал съм прозрачен плексиглас за капак. Оптималното, което успях да изкарам е 19V , 3,2A което ми дава около 60W, не е зле. Цената на панела с клетките , ми излезе около 130 лв
Поръчал съм и регулатор на заряда, 10А , на цена около 22лв (Тук в БГ най-евтиния е около 60лв). Исках да имам и 220V , за което дадох 53лв за инвертор - 350W+ USB от елимекс(промоция).
Остана ми да реша дилемата с батериите. Стартерен акумулатор за автомобил е неподходящо решение, но засега съм с такъв.