Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия
Ток от нивата на земята
staria_jak:
Така и аз да се намеся. Имам две батерий в задния двор едната е 0.6в, а другата е изградена от половин килограм алуминий и доста навивки медна тел ( играх си цял ден). Оказа се, че ако не ме лъже уреда имам 4 волта ток на голямата батерия, но има един проблем нищо немога да подкарам с тоя ток. Имаше едно клипче в youtube едно моче зареждаше калкулатор, не съм пробвал и незнам. Пробвах с диод като вързах двете батерий заедно, имам 4.6в, но без успех. Пробвах с лампа 1.5 волта с нажежаема жичка, без резултат.Ако ми кажете какво мога да направя с това напрежение, обещавам, че ще пробвам. Относно тока имам някакви мизерни милиампери и ме съмнява, че всичко идва от това, че просто нямам ток.
vitan:
Важни са 2 неща:
- да уцелиш мястото, даващо най-много напрежение;
- да имаш търпение, дори с месеци, защото това напрежение има свойството на "вегетативен растеж", както като чакаш нещо да израсне един вид.
По-горе има едни PDF-и, където на английски има всичко необходимо за целта. Някой да го преведе?
ppankov:
--- Цитат на: staria_jak в Ноември 10, 2009, 07:53:24 pm ---Така и аз да се намеся. Имам две батерий в задния двор едната е 0.6в, а другата е изградена от половин килограм алуминий и доста навивки медна тел ( играх си цял ден). Оказа се, че ако не ме лъже уреда имам 4 волта ток на голямата батерия, но има един проблем нищо немога да подкарам с тоя ток. Имаше едно клипче в youtube едно моче зареждаше калкулатор, не съм пробвал и незнам. Пробвах с диод като вързах двете батерий заедно, имам 4.6в, но без успех. Пробвах с лампа 1.5 волта с нажежаема жичка, без резултат.Ако ми кажете какво мога да направя с това напрежение, обещавам, че ще пробвам. Относно тока имам някакви мизерни милиампери и ме съмнява, че всичко идва от това, че просто нямам ток.
--- Край на цитат ---
Свържи бял светодиод, ако светне го остави постоянно включен, нощно време ще свети атрактивно и най вече независимо :)
gotiniq7:
Доста време мислих какво става с тези земни батерии, и намерих общото между Стъбълфилд, Тесла, и Капанадзе. Източника на електрони е земята, значи трябва да ги привлечем някак, нали така? Погледнете устройството на Стъбълфилд като на Тесла траф, на който първичната е в контакт със земята, и при еднополярните импулси чрез които се получава високото напрежение във вторичната, се увличат електрони от земята. Въпрос на импулси (едва ли са сложни за достигане) най вероятно постигани с механичен прекъсвач. За това и 3тата намотка е външна -в допир със земята, тя се явява първична. И както се досещате не се подават импулсите само в началото, а се подават постоянно. Просто от вторичната се е отделяло някакво електричество за дозареждане на акумулаторите, чрез които се създават импулсите. И Тесла след това го доразвива с големите трансформатори, и с огромните напрежения, но заземяването е основният източник на енергия, вижда се ясно в патентите му. И при грузинеца е същото, просто има изменение на платките и заземяването, както и по-голяма честота --> по-малки намотки, но източника на енергия си е все същия - земята. Мисля че много скоро ще се потвърди това.
Радико:
gotiniq7 Мисля че си прав, обаче с някои малки уточнения. Наистина всичко се случва под земята само ,че се инициира от слънчевата активност не от намотки. Може да се получи сериозен ток дори и с разрушителна сила, но на определени места и в определени моменти. Като при ветрогенераторите.
За справка потърси инфо за блуждаещи токове в интернет
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия