Алтернативни енергоизточници > Други генератори на електрическа енергия

Ток от нивата на земята

<< < (5/5)

gotiniq7:
Още една следа водеща към моите заключения. Имаме водоем , и искаме да помпим вода. Разполагаме с 3 помпи, една със стара технология работи слабо(Стъбълфийлд) за това и я потопяваме във водоема(закопаваме в земята) иначе не работи. Втората е по-добра(Тесла) вече може да е отвън, но вторичната трябва да е допряна до земята, с яко земно разбира се. И нещата работят. третата е най-модерна(Грузинеца) "дърпа" най-яко и вече може да тегли от маркуч с някаква дължина (кабелите за земното) Мисля че аналогията е на място. Водния басейн е земята със статичния заряд разбира се. А статичният заряд се натрупва във вторичните намотки и на трите устройства като увеличава тока. И вече с третата намотка се сваля енергията, като на едно място грузинеца я сваляше директно с разряд, в турция мисля беше.

Ctah:
     gotiniq7,
Не е трета намотка, според мен (пробвал съм)
Даже няма и вторична, а една автотрансформаторна, със няколко извода за манипулация,
на базата на тр. приемници и предаватели!
Изглежда много просто, а всъщност е гениално!

Тука, обаче коментара отива в друга тема,
и може да се премести, но пък всички пътища водят към Рая...

gotiniq7:
Принципа е важен, че енергията се тегли от земята. Що да не става и автотрансформатор - ще стане и с него, но да не се забравя че работим със електростатика. Даже си мисля дали да не се направи постановка заредена статично и от там да се експериментира как най-добре ще станат нещата.

sabaka808:
Страхотна енергия братлетаааа. Купих си прасенце малко 15-18кг. Пуснах го в въртяща клетка с диаметър 2метра.Правих я преди за кучето. Ами то  не спира да се движи 2-е 3-ти от денонощието. Мисля да натоваря колелото с генераторчета за осветление от велосипед. За сега яде по малко от килограм ечемичен фураж и пие 700 гр. вода. Мисля че ще има и отпадък за био-газ ХАХА.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия