И си държа на мнението за 5 изречения
Аз също си държа на въпроса, кой е автора? Или може би ви е трудно да разберете и това. Когато разберете кой е автора, ще разберете че виждането ви за 5-те ви изречения е пълна глупост.
Понеже човека (отново КОЙ е този човек) е изписал 120 страници обяснявайки само един процес, а в ТТ имаме динамично равновесие на съвкупност от физични процеси които постоянно влияят директно и деривативно един върху друг.
Разбери и ти и останалите адепти на темата че ако ще с перце да я гладиш тая турбина триенето си го има и то произвежда топлина (бразно казано взима я от флуида и я трупа) която топлина не е зависима от входната на флуида а може да стане достатъно висока за да извади системата от строя.
И още по-простичко както си обичам направо като 1+1
подаваме 1КВ взимаме в идеален случай 0.5КВ останалите остават на дисковете и така продължаваме - до кога ще продължи това?!
Точно това показва че не сте прочели нищо от написаното от мен. Точно понеже
в ТТ топлината която се създава, като има точно такава динамика която нараства при нарастване натоварването на вала, тоест когато релативната скорост между флуида и дисковете нараства,
допринася за движението а не пречи. Това съм го обяснявал надълго и нашироко в коментара преди, който вие отново не сте прочели. (Даже има един клип в който се демонстрира как нагряването на лагерите, при скоростно въртене на вала, удължава движението на ротора).ТТ е термодинамичен трансформатор, казвал съм го многократно в предишните коментари, и това не е мое изказване а на Тесла. Това че вие, без прочитане и викване в динамиката, мислите че можете да разбиете ( въпреки че имате заучено, насадено, мислене против това ) си е ваш проблем. Аз лично не бих могъл, без задълбочаване в определен проблем да го разбера, като ми трябваше месеци за да вникна в процесите които си влияят в ТТ и изчитане на достатъчно публикации и изследвания за да мога да си го обоснова. Ако не сте готов да отделите време да се задълбочите и разберете нещо защо изобщо се занимавате с това или озобщо пишете по тази тема?
В крайна сметка когато решите да пишете по някаква тема, вземете и се запознайте най-малко с това което е писно по нея, в противен случай, както в много други теми, само правите разтягане на локуми, които вече са насадени във съзнанието ви.