Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
Номак:
колегите,показват с-ма пълна с загуби-т.е. неефективна с-ма,дали нарочно го правят или са слаби -незнам
Но нищо няма да им пиша-няма смисъл !
На времето български учени написаха труд,който бе за спасяване на неефективни с-ми/като това в клиповете/
говорили сме за този труд-трили са ни,няма смисъл да пиша и разсяснявам - има ефект на Д-Т ,има ефект и на Линде,който иска да търси СЕту -да се поразрови ..
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Номак в Октомври 04, 2021, 07:13:48 pm ---Но нищо няма да им пиша-няма смисъл !
--- Край на цитат ---
Тук напълно се съгласявам с вашето становище при положение че имате такова виждане.
--- Цитат на: Номак в Октомври 04, 2021, 07:13:48 pm ---На времето български учени написаха труд,който бе за спасяване на неефективни с-ми/като това в клиповете/
говорили сме за този труд-трили са ни,няма смисъл да пиша и разсяснявам - има ефект на Д-Т ,има ефект и на Линде,който иска да търси СЕту -да се поразрови ..
--- Край на цитат ---
Ех тези (знаменити) "български учени" написали разяснили нещо в научни трудове. Ами щом като така говорите дайте препратки да прочетем този "труд", че иначе само на думи ще си останем. Някои от колегите пускат препратки, не по тази тема (трябва да отбележа), към трудове на "български учени", и само като им гледм трудовете и презентациите и им видя логическите грешки в преписаните, или неправилни интерпретирани формули, направо ми се плаче че тези хора предават (или по-коро на днешно време продават) "познание" през поколенията.
Така, че когато правите критика, конкретизирайте и посочете препратки, в противен случай само на вяра трябва да останем, а като гледам "смилсените" ви публикации, от които 90% са 2-3 редови, не вижам как те могат да покажат логически разсъзжения, не говорим изобщо за "вяра" на това което казвате.
В допълнение когато (предполагаемо) се интересувате от нещо, най-малкото си направете труда да прочетете това което е написно (по темата) и тогава критикувайте (кокретно) понеже иначе влизате точно в шаблона "ние разбираме от всичко, и следователно даже няма нужда да четем".
Номак:
дадох ви -" има ефект на Д-Т ,има ефект и на Линде,който иска да търси СЕту -да се поразрови .."
Вие ,искате ли да разясните на простите люде -посочениете ефекти или адиабатно разширение и свиване на флуида?
juliang:
--- Цитат на: Номак в Октомври 03, 2021, 12:04:57 pm ---турбината се завърта от термодинамичната реакция!
--- Край на цитат ---
Я по-подробно, че нещо или на мен, или на теб не е ясно... ;)
Ясно е че дисковете се въртят от триенето на флуида с тях. Няма какво друго да ги върти. На входа има един флуид с маса Х и скорост V, на изхода имаш същия флуид със същото тегло но с друга скорост.
Да, в случая с парата имаш някакъв фазов преход, но това не променя постановката - маса и скорост.
Няма, просто няма какво друго да донесе енергия в турбината.
Номак:
г-н. юлианг,не говорим за турбината в последните 2-3 поста!
Иначе сте напълнои прав,разбира се.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия