Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
Номак:
с високо налягане в изпарителя
Радико:
Абе колкото и високо да е налягането това е два пъти и половина скоростта на звука. Това значи умопомрачителни загуби. Напълно безсмислено е.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Номак в Октомври 01, 2021, 10:57:24 am ---не видях ТТ ::)
--- Край на цитат ---
Прочетете внимателно написаното:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 01, 2021, 10:14:36 am ---Фундаменталния физически принцип на който ТТ работи под вакум
--- Край на цитат ---
За работа на ТТ, точно на база на този фундаментален прицнип, съм давал препратки към няколко клипа, показани от същите колеги. Те направиха първата (до колкото ми е известно) демонстрация на работеща турбина, на базата на този принцип, реди 2 години. Просто се върнете в коментарите страница две и ще ги намерите.
--- Цитат на: Номак в Октомври 02, 2021, 04:32:40 pm ---а лагери издържащи на 100к рпм ?
--- Край на цитат ---
Всъщност ви трябва мах 30-40К RPM, при постоянни обороти, за практическа установка (с диаметър на дисковете до към 20 см). Който се интерсува и има умение ( което всъщност не е толкова специализирано ) ще си ги направи:
https://www.youtube.com/watch?v=q26c3BD38-4
Номак:
турбината се завърта от термодинамичната реакция!
трябва да се мисли как да се оптимизира именно реакцията-тез от клипа не дават тоз тънак момент ..
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Номак в Октомври 03, 2021, 12:04:57 pm ---турбината се завърта от термодинамичната реакция!
трябва да се мисли как да се оптимизира именно реакцията-тез от клипа не дават тоз тънак момент ..
--- Край на цитат ---
Като мислите че колегите нещо не дават ( като отдавна ги следя и мога да кажа че абсолютно нищо не крият ), нищо не ви пречи да им напишете коментар под клипа които визирате, като те са доста отзивчиви на интелигентни коментари. На мен точно не ми е ясно за какво говорите, понеже цялата система на ТТ (турбината и ТТ компресорите) е да служи като термодинамичен танформатор, и това е обсъждано надълго и на широко в тази тема, с подобаваща част на огромен скептицизъм от много колеги. Всъщност, за да разберете колко са отзивчиви, мога да ви кажа ( както съм го направил в предишни коментари които явно не сте ги чели ) че направлението на изследване, което въпросната група поде, преди почти 3 години, е точно по отношение на нещата които им посочих тогава, като им предоставих информация че те могат да насочат усилията си точно в това направление.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия