Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Август 21, 2020, 11:17:02 am ---В патента "звездата" е само да разделя дисковете един от друг - прочети текста, не гледай само картинките.
--- Край на цитат ---
И какво ще стане с тези разделения при положение че се закривят?
--- Цитат на: juliang в Август 21, 2020, 11:17:02 am ---Във видеото ясно се виждат леко спираловидни канали, чиято функция определено е да го играят лопатки.
--- Край на цитат ---
И сега погледнете последващите видео материали показани от същата група и забележете как на последващите турбини лопатките липсват. Хората правят прототипи и при този опит са направили такова модифицирано решение (да оставим настрана че материала на дисковете от плексиглас което във случая е абсолютно неефективно), което в последствие не са го продължели при следващите турбини. Те експериментират и точно това е което те представят, в тези си клипчета, достигайки до последните си експерименти където цялата система е под частичен вакум. Вижте там къде са лопатките. Вие също приемате, като виждате "лопатики" на най-външния диск че има такива и в помеждудисковото пространство, но това изобщо не се вижда, и следователно това е ваше "натурално" допускане, точно понеже вие имате такова виждане ча турбината трябва така да работи.
В допълнение, както казах, принципа е на спираловидно центростремително движение на флуида, така че лопатките (излизащи над централния отвор, откъдето излиза флуида) само ще намалят ефективността, което предполагам те са разбрали. В крайна сметка никой не се е родил научен и един от начините да се научиш е точно с експерименти.
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Август 21, 2020, 07:29:53 pm ---В допълнение, както казах, принципа е на спираловидно центростремително движение на флуида, така че лопатките (излизащи над централния отвор, откъдето излиза флуида) само ще намалят ефективността, което предполагам те са разбрали. В крайна сметка никой не се е родил научен и един от начините да се научиш е точно с експерименти.
--- Край на цитат ---
Ами можеха да питат някой, или да прочетат нещо от някой, който вече го е правил.
Аз коментирам този клип. В заглавието му има "Тесла турбина" (че даже и че е изклчително ефективна). В картинката обаче аз виждам конструкция, която не е Тесла турбина.
Идеята на Тесла е самия флуид да си намира траекторията по която да се приидвижва към центъра. Всякакви такива лопатки пречат на това самоорганизиране и съответно това вече не е реплика на Тесла, а нещо друго ... Не знам дали тия момци изобщо разбират какво правят, или вероятно смятат че като нарекат нещо "Тесла еди-кво-си" то ще придобие някаква магическа сила (както между другото смятат доста от пишещите в този форум).
epwpixieq-1:
--- Цитат на: juliang в Август 21, 2020, 09:02:58 pm ---Всякакви такива лопатки пречат на това самоорганизиране
--- Край на цитат ---
Тук съм напълно съгласен със вас, всяко препятствие поставено на пътя на флуида ще пречи на неговата самоорганизация и не само това, а и всяко "препятствие" пред насочения флуид създава вихри (натурално реактвен процес следствие при флуидната динамика) които драстично намаляват възможността за извличане на ефективно енергия ( на база на релативни скорости ), от преди това, еднородния поток.
--- Цитат на: juliang в Август 21, 2020, 09:02:58 pm ---Не знам дали тия момци изобщо разбират какво правят
--- Край на цитат ---
Тези момци, както и всички други ентусиасти правят неща понеже им е интересно и ги влекат тези неща. Дали разбират какво правят, до степента до която (всъщност) сме коментирали във този форум, вероятно не, но това не им пречи да експериментират и понеже имат достатъчно доза интелигентност да оптимизират. Мисля че споменах във този форум, когато започнах да давам клиповете им за пример, че в крайна сметка аз ги насочих към идеята за вакум (понеже те бяха тръгнали малко настрани) по начин по който я направиха, като ги насочих към видеото на Дон Шмидке ( което съм го посмествал преди в темата тук: https://mazeto.net/index.php/topic,369.msg96676.html#msg96676, а и съм отворил тема само за този принцип тук: https://mazeto.net/index.php/topic,10803.0.html ), след което започнаха техните "вакумни" експерименти. Дон Шмидке, трябва да се отбележи, беше единствения, до тогава, които правеше експерименти в тази насока и се опитваше да затвори цикъла, и до тогава не беше успял, докато тези юнаци го постигнаха, въпреки че с доста по-малка (доста прототипна) турбина която отгоре на това е и с акрилични дискове ).
Радико:
epwpixieq-1 тук чета изказване което мамирам за "меко казано" странно:
--- Цитат --- всяко "препятствие" пред насочения флуид създава вихри (натурално реактвен процес следствие при флуидната динамика) които драстично намаляват възможността за извличане на ефективно енергия ( на база на релативни скорости )
--- Край на цитат ---
Значи ти искаш примерно да извлечеш от мен енергия за полезното задвижване на една ръчна количка. Обаче твърдиш, че знаеш начин как аз да преместя въпросната РК1 "пълна с тухли" без тя да е препятствие за мен. Защото ако аз я бутам значи е препятствие. Количката може да се премести без да ми е препятствие ако е препятствие за някой друг. Демек ако друг я бута. Еми ако друг я бута аз за какво да се мотая там.
Аналогично:
Ако няма препятствие пред флуида значи нещо друго трябва да върши работата. Ма в тая турбина друго няма.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Август 22, 2020, 05:15:15 pm ---epwpixieq-1 тук чета изказване което мамирам за "меко казано" странно: ...
Ако няма препятствие пред флуида значи нещо друго трябва да върши работата. Ма в тая турбина друго няма.
--- Край на цитат ---
Радико, сперциално със вас вече е имахме тази дискусия и не мисля че трябва да я повтаряме отново. Който е заинтересован, ще прочете и вашите и моите аргументи в предходните ни коментари, а който не е, здраве да има.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия