Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Март 19, 2020, 06:58:17 pm ---epwpixieq-1, направи нещо такова, напиши входни изходни параметри, няма нужда от думи в думите ти сам се оплиташ, не случайно е казано : език мой враг мой
--- Край на цитат ---
Нали колегите са поместили цяло видео от половин час в което се говори за това, защо мислите че съм дал линка към него. Ако на вас ви е интересно да направите такава схема направете я, на мен ми е по-интересно да си конструирам stl файловете на елементите и да си изработя турбината. Нямам намерение да обяснявам повече неща, отколкото вече съм го направил ( бил съм преподавател и са ми плащали са ми за това, но сега вече работата не ми е такава ) .
Това което ще продължа да правя обаче, е да почвам неразбирането на хората които коментират или отявлените груби грешки в неразбирането на процесите в ТТ.
montanar:
--- Цитат ---И точно в това ви е проблема, че разглеждате процеса само от тази гледна точка и доста елементарно, без да се замислите какви други динамични сили и процеси, а те са няколко, влияят върху тези вибриращи водни милекули. То и точно за това хората експериментират, понеже комплексността на процесите е трудно да се осмисли, както е пределно ясно от вашите елементарни описания.
--- Край на цитат ---
Като за начало посочи кои са тия други процеси - щото така да твърдим без обосновка заеби .......
montanar:
--- Цитат ---Те са по отношение как ТТ работи не с пара (та даже и свръх гореща) а с водни изпарения на вода при 80-90 С. Започнете да осмисляте това и се опитайте да си го обясните.
--- Край на цитат ---
ОфффФФФ epwpixieq-1 стига пак с паяжините - какви са тия водни изпарения бре - водни изпарения ...... нема да е пара ш са изпарения ...... да се смея ли да рева ли ....
И колко енергия би имало в тия "водни изпарения" :o ::) моля ти се .......
Цел свят гони свръх прегрята пара да прави щото от голямата делта Т иде КПДто ние "водни изпарения" ш ползваме .........
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Март 17, 2020, 07:55:53 pm ---Няма кой да ти каже кой е човека. Едва ли има в този форум човек който би прочел 120 страници за нещо което се описва със една формула. Защото ако не се вмества във ЕДНА формула значи не е един процес. Не можеш да напишеш толкова много за нещо ако не владееш изкуството да говориш без да казваш нищо.
--- Край на цитат ---
Оставих този коментар, предизвикан от моя въпрос направен тук (https://mazeto.net/index.php/topic,369.msg110913.html#msg110913), без отговор за някое време за да видя дали някой ще се поинтересува и да се задълбае, както би трябвало да постъпи един изследовател. За съжаление не.
Човека, който е изписал тези 120 страници, преди 200 години, е почитан от всеки един на страниците на този форум, понеже други хора са им казали/научили че трябва да го подчитат (изненада нали), и тези 120 страници се водят като едно от най-блестящите творения на научната мисъл през 19-ти век. Този човек се знае като един от основателите на Термодинамиката и името му е Sadi Carnot. Точно тези 120 страници са основополагащия му труд за който той е толкова признат в науката така че, най-малкото точно тези 120 страници, сигурно трябва да казват "нещо".
Това е същия човек, ако и сега не не разбира, на който е наименуван всеизвестно цитирания Цикъл на Карно. Така че най-малко трябва да се замислим дали той владее изкуството "да говориш без да казваш нищо".
И Радико, това не е упрек към вас, а към всички колеги във форума, които най-малкото се интересуват от тези теми и претендират че имат желание да разбират фундаментално процесите. Още повече че книгата, в ерата на Интернет е безкрайно лесно достъпна и единствено което е необходимо, е желание за познание.
Радико:
Ами epwpixieq-1 излиза че все пак съм прав защото тези 120 страници наистина се заместват от една формула. Тогава по това време може и да са били нужни 120 страници. Това са били твърдения във сферата на фантастиката за познанията от едно време. В момента пет изречения стигат, както казва Монтанар.
Между другото забелязвам от това което Монтанар ми отговаря последно. От доводите му, че не е много наясно със тези страници.
Монтанар добре би било да се запознаете, след което сам ще се сетите къде грешите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия