Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
epwpixieq-1:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 11, 2018, 09:06:37 pm ---В книгата "A new dimension for power" Тесла коментира ( в интервю ) че турбината "консумира" 16 литра вода за 1 конска сила/час ( приблизително 0.75 КВ/ч).
--- Край на цитат ---
Забелязах че не съм приложил книгата в предишните коментари, мой пропуск, тъй като не е лесно да се намери. Прилагам книгата в този коментар и следващия разделена в два pdf файла.
epwpixieq-1:
Втората част.
dmitarp:
На страница 47 от втория файл, има данни за консумацията на турбината. От тези данни е видно, че колкото и да ти се иска, по-висока ефективност от 25% не може да извадиш. Ефективността на съвремините турбини със същата мошност надахвърля 85 % а на по-мощните и 95 % .
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Февруари 12, 2018, 08:34:36 am ---На страница 47 от втория файл, има данни за консумацията на турбината. От тези данни е видно, че колкото и да ти се иска, по-висока ефективност от 25% не може да извадиш. Ефективността на съвремините турбини със същата мошност надахвърля 85 % а на по-мощните и 95 % .
--- Край на цитат ---
Според мен това какво ми се иска на мен няма никакво значение към дискусията. От гледна точка на, историческите факти, аз само представям това което Тесла и съответно историческите записки показват. И понеже да си имаме честа, Тесла няма възможност да се защити след такива изказвания, сподели как правиш оценка на ефективността за да можем да разберем логиката на аргумента, защото без да имаме една и съща начална гледна точка няма смисъл да влизаме в разисквания.
Радико:
--- Цитат ---аз само представям това което Тесла и съответно историческите записки показват
--- Край на цитат ---
Ми аз не мисля, че е точно така. Това което виждам е нещо на което автора е Jeffery Hayes
Много съм зле със английският, но от това което успях да схвана: Това е свободно съчинение на този Джефри написано с цел ДА МОТИВИРА ХОРАТА ДА ТЪРСЯТ
Подобни думи написа и един псвдокомпетнтн драскч от нашият форум който се появи написа за 5-6 дни двайсетина огромни публикации "за да ни мотивира да търсиме в правилната посока" и после изчезна. Забравих му псвдонима, но предполагам много хора ще се сетят. За мен такова изказване за 200 киловата мощност па макар и "спирачна" и 50 киловта оптимална мощност извадна от устройство малко по голямо от юмрука ми означава само едно, че трябва да изтрия всичко написано от този човек "Jeffery Hayes" и да търся друг источник. Това е лъжица катран в кацата с мед. Въпроса е че е по вроятно в кацата да има 50/50 катран/мед, сиреч истина/лъжа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия