Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
Pegas:
Това е по патент на Тесла и си е чисто СЕ!
Тези не са първите в тубата с подобно у-во!
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Pegas в Февруари 27, 2020, 08:54:18 pm ---Това е по патент на Тесла и си е чисто СЕ!
Тези не са първите в тубата с подобно у-во!
--- Край на цитат ---
Pegas, не замърсявайте темата с неща които не сте изследвали и не разбирате, понеже само показва колко малко понятие имате от това което виждате. Показаното няма абсолютно нищо със СЕ, каквото и да си мислите че това е, освен ако не си мислите разбира се ( което е напълно възможно като виждам какви глупости пишете ), че можете да компресирате въздух без никаква енергийна експанзия. Колегите са първите които показват точно такава конфигурация, която вие явно изобщо не разбирате, задвижвана със (влажен) сгъстен въздух и то под доста сериозен товар за размерите на ротора и въпреки посочените от мен неефективност в използвания материал и събоптималния дизайн които са избрали.
Pegas:
Да,гледайки много малка част от клипа се изказах неподготвен!
Мислих че турбината е в частичен вакуум и се захранва ЕФЕКТИВНО от изпаренията на водата- бяхте пуснали по рано клип на такава разработка именно от същите "изобретатели"....
Коментара ми ,макар и закъснял се отнасяше точно за тази установка ...
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Pegas в Февруари 28, 2020, 06:58:39 am ---Мислих че турбината е в частичен вакуум и се захранва ЕФЕКТИВНО от изпаренията на водата- бяхте пуснали по рано клип на такава разработка именно от същите "изобретатели"....
Коментара ми ,макар и закъснял се отнасяше точно за тази установка ...
--- Край на цитат ---
Турбината е в частичен вакум, но вакума се образува от конфигурацията при използване на ТТ като помпа на изхода на централната ТТ ( показано в установката).
Предното видео, където същата група от колеги, показаха ТТ, отново под същата конфигурация (ТТ и ТТ-като-помпа комбинирано) изцяло затворена в кутия под частичен вакум и захранвана от латентната енергия на топлата вода, под формата на "студена пара", е първото показващо топлинно-механична динамика на такъв принцип ( поне до колкото на мен ми е известно).
На последното видео което поместих, при положение че те захранваха турбината със "студена пара" (както на предходното), и постигаха такава трансформация на енергия, 750 J/s , това би било абсолютно нечувано, но не е така. Те най-вероятно ще го направят, виждайки как прогресивно работят в тази насока ( в един момент аз също ), но енергията която ще се извлича при равни други условия (характеристиките на турбината), ще е по-малка, по мой изчисления 100-200 J/s. Тоест за да се извлече повече енергия или ще трябва по-голям съд от този който те използват, на предходното видео, или загряване на водата колкото се може по близко, но под точката на (усилено) кипене. Другото което посочих като недостатък относно извличаната енергия и нужно да се оптимизира са материалите и отчасти дизайна на турбината, между дисковото пространство както и дисковете ще трябва да са с дебелина 0.7-0.8 мм ( при моя дизайн те са 0.75 мм ) и входящия канал трябва да се направи по специфичен начин.
Pegas:
https://www.youtube.com/watch?v=8zgr5bwCVyY&list=LLqSstd6gyUorUuG57DqFidA&index=15&t=0s
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия