Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Tesla Turbine
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Радико в Юни 09, 2017, 09:11:45 am ---Нищожно е КПДто на тази турбина, поне в оригиналният и вид без никакви лопатки.
....
Съжалявам, че развенчавам божеството ви, но това е положението човек е а не божество. И Тесла като всички хора има право да греши и го е правил. Ако се пробвате да отчетете грешките му и да доразвиете идеите му може и да успеете.
--- Край на цитат ---
Критиката е основа за напредък но само когато е базирана на конструктивно виждане. За да критикуваме Тесла, първо е важно да сме прочели това което той е писал и казал.
Вие колко линкове посетихте и прочетохте от по-горе изложената информация? А може би си мислите, че можете да критикувате трудовете на човек без изобщо да сте запознат с тях? От друга страна, направили ли сте експериментална турбина по спецификациите които Тесла постулира и експериментирали ли сте с нея?
Предполагам, че при нашата дискусия тези въпроси може да се определят като реторични.
Останал съм с впечатление, че за да има конструктивна критика първото условие е човек да е запознат с това което критикува, във този случай точно изследванията на Тесла по отношение на неговата турбина. Само тогава критиката би била конструктивна.
От друга страна не виждам защо не започнете да критикувате Фарадей, Максуел или Хевисайд, но предполагам, че както и с Тесла, вероятно не сте запознат с това което те са публикували в оригнал.
Може ли да бъдете така любезен и да посочите, на база на вашето изследване на неговите патенти, лекции и публикации къде виждате тези грешки. Добре ще бъде да сте конкретен с издание, година, параграфи и патентни номера.
Както съм споменавал в предишни коментари Тесла е базирал неговите разработки само на практически експерименти а не на теории. И може би ако се запознаете в оригинал на това какво Тесла е открил и изобретил и в последствие публикувал, и по такъв начин се потопите в света както той го е виждал, може би ще имате друго разбиране. За добро или лошо, 100% от тази оригинална информация е на Английски.
Хевисайд е казал: "Незнанието на (поне) 2-3 чужди езика е недопустимо потъпкване на идеите на другите"
Аtos:
--- Цитат на: Радико в Юни 09, 2017, 09:11:45 am ---
Съжалявам, че развенчавам божеството ви, но това е положението човек е а не божество. И Тесла като всички хора има прво да греши и го е правил. Ако се пробвате да отчетете грешките му и да доразвиете идеите му може и да успеете.
--- Край на цитат ---
И аз съжалявам, че така си мислиш, обаче...
Тесла е единственият изобретател, чийто патентовани изобретения НЯМАТ грешки!
Той е разработвал първо мислено своите проекти и после, при практическото реализиране на ВСЕКИ от тях е имал 100% съвпадение на теорията с практиката!
Знам, че това не ти харесва, но...това е положението...
Радико:
--- Цитат ---Може ли да бъдете така любезен и да посочите, на база на вашето изследване на неговите патенти, лекции и публикации къде виждате тези грешки. Добре ще бъде да сте конкретен с издание, година, параграфи и патентни номера.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Тесла е единственият изобретател, чийто патентовани изобретения НЯМАТ грешки!
--- Край на цитат ---
Кефите ме и двамата.
С удоволствие ще ви покажа такъв патент но не е безплатно. Обзалагате се на по една бира и тогава, не каква да е обаче а "Бернард" чешка е, има я и в Кауфланд. Аре може и "Пилзен уркуел" пак от там.
--- Цитат ---От друга страна не виждам защо не започнете да критикувате Фарадей, Максуел или Хевисайд, но предполагам, че както и с Тесла, вероятно не сте запознат с това което те са публикували в оригнал.
--- Край на цитат ---
Започнал съм и то тук в този форум това че вие не сте запознат си е ваш проблем сигурно не сте имали време да се запознаете от четенето на възхитителните документи написани на английски.
Ако обещаете да не ги опорочавате с тесловизмите си ще ви посоча къде съм го направил.
Аtos:
Радико, приспадни си едната бира от тези, дето има да ме черпиш ;D
Да критикуваш патент на Тесла е...като все едно селски касапин да критикува операция на мозъчен хирург... :D
Просто за първия са непонятни целите и методите на втория...
Радико:
Не става атос, каквото има да черпя, ще черпя, без такива бартери. и ти ми дължиш една бира, ето го патента дет никога не е реализиран няма и да бъде, по-точно един от всичките такива:
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=6745.0;attach=35429
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия