Справочници, схемотехника, теория > Практически опит
ПОЛУЧАВАНЕ НА ДИAМАНТЕН ПРАХ БЕЗ ВИСОКИ НАЛЯГАНИЯ
EDM electronics:
Това за получаване на изкуствени диаманти чрез трансмутация на х. елементи е напълно постижимо с Браунова горелка, дали за абразивни инструменти или за бижутерията това не знам. Технологията за направата и вече я има свободно, за жълти стотинки.
Относно автора на темата, дано не съм прав, но ми прилича, като един наш колега, дето наскоро постигна фантастичния коефициент на трансформация от 130 пъти /в повече/, каза, рече, и ни се чу, ни видя.................
teofilius:
Съгласен съм . Нека се аргументира! Иначе няма смисъл от половичнати приказки.... ;D
wanderer:
В началото на миналата година по National Geographic / не съм сигурен коя в точно поредица, но май беше за ония двамата диваци дето рязаха мотоциклетна каска с ъглошлайф / показаха как се произвеждат диаманти. Имаше освен различни по размер / от прах до 4-5 мм / и различни по цвят. Правят се в цилиндър - този който показаха беше със светъл диаметър около 12-15 см. - с високо налягане - говореха за 6000 атм. - и висока температура - нещо около 6000градуса. Външния диаметър на цилиндъра на вид беше повече от 60 см. по обясними причини. Основното беше, че в цилиндъра се поставя материалът заедно с въглеводороден газ! / можело и само газ /, след това се смачква и се запалва газа.
Интересното беше, че показаха че се получават микроскопични диамантени кристалчета дори и ако в цилиндъра се постави зелено листо.
Другото интересно беше, че покзаха кръгла диамантена пластина получена в устройството с дебелина около 2 мм. и свойството / въобще на диамантите / - че има 7 пъти по-голяма топлопроводимост от тази на медта.
Колкото до колегата ... по всяка вероятност е получил нещо друго твърдичко и не е разбрал какво.
fever_wits:
В моите млади години помня по темата за изкуствените диаманти 2 неща:
1. една легенда в която се разказва за българин - леяр само, че не помня в коя леярна беше, бил е някъде около пенсия, с опит който му позволявал да определи точната температура на око, по цвета на стопилката с голяма точност. Та в нея се разказва, че бил открил метод за получаване на изкуствени диаманти с нормални размери в нормални условия. Много са му предлагали пари за патенти, но искал патента под БГ знаме да е, но нашите управници тогава са казали, че като няма висше, това няма да го патентоват и така си умира със знанията.
2. В списание Паралели имаше статия как руснаците получават диамантен прах при взрив. Така че напълно е възможно и колегата да е успял.
fantom4e:
--- Цитат на: altium в Ноември 24, 2010, 12:19:52 am ---Колегата щеше да праща едни проби за анализ в БГ. Още го чакаме да прати.
Някой от вас да познава хора с лаборатория, в която може да се направи анализа?
--- Край на цитат ---
Какви изследвания?
качествен/количествен анализ, или нещо друго..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия