Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (100/145) > >>

Lancelot:
Колеги, обработката на гориво с магнитно поле за първи път се ползва през втората световна война при изтребителите на Месершмидт. По този начин изстребителите почти не изхвърляли пушек, което било голямо предимство за пилота - видимостта зад самолета се подобрила значително.  Който не вярва може да провери.

Продължение на опитите: Колеги, последните ми опити показват, че от магнити на въздуха няма смисъл, дори неутрализират ефекта на намагнитеването на горивото. След като увеличих броя на магнитите на въздуха, колата започна отново да не набира с такава тяга междо 2000 и 3000 оборота, както и да си мени оборотите преди да загрее. След което се ядосах и ги махнах, оставих тези на горивото само. Нещата си дойдоха на мястото

caduceus:
Lancelot
Магнити на въздуха в стандартна подредба работа не вършат - както писах в предния си пост. Радвам се,че си го установил и ти :) Флуидът минава прекалено бързо за да се насити с достатъчно од от магнита - плюс това е с малка плътност. А за да ти неутрализират ефекта, значи си обърнал полюсите и од се изсмуква, а не нагнетява.
За въздух има други методики, които сега тествам активно. Първо- радиантен възел плюс достатъчно време за контакт с порьозни среди - вид активен од филтър. Вторият начин е с контразавихряне и последващо центростремително движение на флуида - т.нар. шаубергерови турбонатори. Там вече може да има магнити - на правилните места по стените на турбонатора. Работя все още по увеличаването на степента на зареждане, има терен
Поздрави 

ivotosod:
Здравейте,
вчера сложих 6 броя магнити(кат.№ 06.010) от Прамиз. Разположих ги хоризонтално и шахматно по оста на маркуча на горивопровода(дизел). С помощта на махало определихме "+ и -" полюси,  нагласих магнитите така, че "N" да е нагоре, "S" да е надолу, а "+" към ГНП. На въздухопровода не съм слагал нищо.
Резултата до сега е следния:
1. Оборотите преди/след се промениха 650/720;
2. Звукът на мотора се промени, работи по-меко. Няма драстична промяна, но се долавя. Не си въобразявам, "слухтенето" на двигателите и ходовата част ми е като вградена опция;
3. Мощността при ниски обороти е повишена с малко, но достатъчно да усетя промяната. Усеща се най-добре при потегляне.
За разхода нямам данни, но при мен тази кола се ползва предмно градско и за offroad. Знам до сега какъв разход съм имал и като понатрупам километри ще видя има ли икономия. За момента по-важна ми е т.3. - мощността при ниски обороти.

Ето това е машината 2.8 ТД. По-нататък, като проверя за разхода, ще кача и снимка на разположението на магнитите.

Ако няма осезаема промяна в разхода на гориво, ще предприемам други експерименти. Поздрави на всички.

vodoley71:
Искам да попитам има ли значение ако магнитите се разположат на метален горивопровод с изолация, каквито са на моята ксантия.
В някой от предните постове caduceus, спомена че не е подходящо да се слагат на метален резервоар.
Друго което ме притеснява е че ако ги сложа след горивния филтър , то те ще са в силно нагорещена среда от двигателя. а ако ги сложа преди горивния филтър то няма ли той да неутрализира по някакъв начин въздействието им върху горивото ???

Радeв:
vodoley71@ Ако е желязо /феромагнтик/ - шунтира /окъсява/ силовите линии. Ако е алуминий, мед или друг цветен метал /парамагнетик/ екранира /спира/ полето.

http://www.consumerfirst.net/history.asp - ето малко история за обработката на флуиди с магнитно поле.

Не разбрах от колегата ivotosod, на привличане или на отблъскване е наредил магнитите? /това с + и - на магнитите също..../
Има доста вариации на подредбите. Сега последно съм наредил магнити от хард-диск шахматно на отблъскване със S полюс. Прикрепени са на маркуча на газта след изпарителя, на въздуха няма нищо. 
Има по-равномерна работа на газ, смесообразуването с този изпарител в ниските преди все не можех да го докарам ... в момента е прекрасно. Освен това пали по-лесно на газ. Както казва Алтиум, работата става по-мека, докато преди на ниските придърпваше на студен двигател.
Преди време като слагах магнити съм ги бил сложил на обратно, понеже не знаех че магнитния и геогравския полюс на земята са различни. А поляритета на магнитите го определях с увисване на конец.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия