Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (9/145) > >>

administrator:

--- Цитат на: altium в Юли 29, 2008, 11:09:04 pm ---Закрепването на магнитите с болтове е грешно, защото полето на магнитите се затваря през болтовете, те се намагнетизирват обратно на подадения близо до тях полюс, полето се шунтирва и т.н.
Никакъв ефект няма да има.

--- Край на цитат ---
Не е така, защото в хард диска са хванати точно един за друг без това да шунтира полето им.

ned:
форд 1.4   
от14/100- го смъкнах на 12/100
просто сложих единия полюс на  въздуха а другия на газта.

mi68:
Не се увличайте с магнити на бензина защото ще разложите карбураторите(инжекционите)
На изпарители мисля,че е удачно но опита ще го потвърди.

smsi-h:

--- Цитат на: mi68 в Август 02, 2008, 09:03:30 pm ---Не се увличайте с магнити на бензина защото ще разложите карбураторите(инжекционите)

--- Край на цитат ---
Какво имаш впредвид, когато говориш за карбураторите?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Значи така. Рено 19. Моноинженкция, 1721 куб см. При изминати 233 км изгори 13,65 литра бензин 95. Това е 5,85 на 100 километра. Нормално колата ми гореше също толкова /5,5 или 6,00 литра на сто, в зависимост от натовареността и начинът на каране/. Сложил съм магнити, каквито намерих в къщи, от високоговорители и някакви други, също така мощни, колкото тези от говорителите. S полюс на горивото и N на въздухопровода. Единствената разлика със слагането на магнитите е повишената мощност на двигателя /мошността е като на бензин супер/. Но при мен просто няма икономия на гориво. Може би, защото не работя с неодимови магнити /някой, ако знае причината, да напише защо нямам икономия/.

smsi-h:
Качи една схема, лесна за изпълнение! ;) И ако можеш дай указание за инсталирането й!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия