Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
agharta:
Здравейте, поздрави на всички. Преди години бях чел и дърпал инфо за ZPE, от английски сайтове. Мойте почитания за сайта и форума, само така :)
Сложих магнити по схемата описана от caduceus, колата е VW Golf 1.8 mi 90 к.с., на пропан-бутан я карам предимно, оборотите се промениха, в смисъл те си играеха ( имам някакъв проблем, но така си я карам ) сега играят :) по малко, настройват се още предполагам, изгорелите газове миришат по друг начин, колата върви повече :) Чакам с нетърпение да засека колко гори. Магнитите са на въздуха и на газта, след изпарителя. По нататък ще пробвам и други неща описани тук. Успех на всички.
Послепис: Някой мислел ли е относно капака на двигателя, виждал съм на някой коли има някакво фолио от вътрешната страна, в смисъл няма ли да е добре да се направи оргонна " покривка " на двигателя?
caduceus:
sheki, johnny_fx
Трябва да се завихри самият флуид, магнитите са само за катализатор на синтезния оргонизиращ процес ;) За рядък и бързо минаващ флуид като въздуха няма как да се мине без пряко действие - поне аз така си мисля де.
agharta
Ако нямаш голям ефект, сложи ги на течната фаза - хем по-студено, хем с по-голяма плътност - минава по-бавно и се насища повече. За капака на мотора не знам, аз съм сложил една оргонна плоча върху въздушния филтър и има някакъв малък ефект - 7-8 %. Ще има по-голяма полза ако мушна две телчета едра стоманена вълна в кутията след филтъра, но ако влезе нещо в мотора може да стане неприятно :) Идеята е въздухът да минава през тях като се насища колкото може, и то веднага преди смесването щото ми се струва че филтърът отнема доста от заряда, докато се насити сам. Обаче тогава може да му е дошло време да се сменя и файдата никаква ;D
ПП
Махнах всичко от мотора с цел обратен тест, изгорих 20 л. бензин и познайте - 12/100 чисто градско.... По-рано - около 8.4, смесеното го бях докарал до 6.5. Сега и то е над 9/100 и мисля да сложа пак системата, но тоя път от прамизки магнити със сила на привличане 13 кг. Старите бяха 4 кг-мови. Тестът ще покаже има ли значение силата при равни други условия
Поздрави
antares48:
Здравейте колеги,
Изчетох цялата тази тема и реших и аз да сложа магнити на моята кола VW Sharan 2.0, 115 к.с. набор '96, бензин, пълна инжекция, гори 13/100 градско и 8-9/100 извънградско. Подготвил съм магнити от Прамиз цилиндрични 10mm х 20mm със сила 4 кг. и ще ги подредя като на схемата от стр.2. по метода на EXPANDER. Резултати ще дам в близкото бъдеще :D
Като чета и недоумявам едно нещо, което вътрешно ме яде. Как така altium и caduceus толкова убедително накараха хората дето не разбират от магнитни полета да повярват, че северния полюс на планетата Земя е намагнитен с S, а южния с N. Ако сте го прочели в Wikipedia, то доста сте сгрешили. Това е статия от National Geographic България, декември 2006, която е писана от някоя фитка дето като е била на училище в час по физика когато са говорили за магнитните полета тя си е бъркала в носа... Както и да е. Та "Северния магнитен полюс се намира на 1600 километра на юг от северния географски полюс на 78°18` северна дължина и 104° западна ширина. Той се намира на югоизток от канадския остров Нинавут".
Как така аджеба ви хрумна, че северния полюс е южен ??? Земята е един огромен магнит. Вземете компас и го погледнете добре, той има СТРЕЛКА. Тази стрелка СОЧИ на къде е северния полюс (а не показва кой е северния полюс на стрелката). Аналогично. Вземете един магнит и приближете компаса до него, компаса ще ви покаже къде е северния полюс на магнита и къде е южния. Стрелката на компаса е обърната на обратно, на северния й полюс е писано S, а на южният - N, за да може да ти ПОКАЖЕ посоките на света.
Дано не съм обидил някой, ако е така ме извинете 8)
Благодаря за вниманието ::)
johnny_fx:
--- Цитат на: antares48 в Октомври 30, 2009, 04:05:42 pm ---Как така altium и caduceus толкова убедително накараха хората дето не разбират от магнитни полета да повярват, че северния полюс на планетата Земя е намагнитен с S, а южния с N.
--- Край на цитат ---
Ами сигурно защото е самата истина. :)
Преди да твърдиш така сигурно нещо, проверявай си преди това информацията.
Иначе успех с намагнитването, ама не разбрах защо точно цилиндрични магнити си взел?
antares48:
--- Цитат на: johnny_fx в Октомври 30, 2009, 04:19:31 pm ---Ами сигурно защото е самата истина. :)
--- Край на цитат ---
Как разбра че е истина ???
Аз се занимавам 15 години с астрономия, квантова физика и магнитни полета и изведнъж някой дето даже не е написал в Google "северен магнитен полюс" да прочете нещо, твърди, че черното е бяло ???
А за магнитите - преди година поръчах от Прамиз 65 магнита с такива размери и просто имам артък от тях, та ще пробвам кво ще стане.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия