Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле
mzk:
--- Цитат на: gotiniq7 в Май 18, 2009, 10:33:42 pm ---
--- Цитат на: teofilius в Май 17, 2009, 01:49:42 pm ---Здравейте! На този линк http://teosfera.piczo.com/?g=38494465&cr=3 съм дал кратък чертеж и описание на работещ принцип за разделяне на кислорода от атмосферния въздух посредством магнити , който успешно е приложен при обикновена горелка но със сигурност може да се приложи и при автомобилите. ..
--- Край на цитат ---
При твоята постановка ако кислорода се подаде в горивна клетка, нещо като електролизер но наобратно... Не работи ли така японския автомобил? С вентилатора подаваш кислород, и получаваш ток
--- Край на цитат ---
Потърси за "горивна клетка" (fuel cell) - в общи линии това, което си написал. Има протонна мембрана, през която става окислението и извличането на електрони, но не съм добре запознат. По принцип тези клетки са скъпи, но както и японския автомобил, така дочувам и други неща за "свръхефективност".
gotiniq7:
Потърсих и не намерих подобна горивна клетка. Има с водород+кислород, водород+атмосферен въздух, но само с кислород... Тука ще трябва друг подход
mzk:
Явно не съм те разбрал. Само с кислород и аз не съм виждал. В общи линии тези работят при окисление, и отдават електрони. Мисля, че има работещи с природен газ и пр.
caduceus:
Здравейте всички!
Както казах в поста си от 15 май в тая тема, правя експерименти за допълнително зареждане на гориво с оргон. Към технологията ме насочи колега от форума, аз само я доразвих щото в оригинала е за железен резервоар, пък моят е пластмасов. Преработил съм една метална 20 л. туба на оргонен акумулатор, наливам я и за два-три дни бензинът се насища яко с енергия. Като сипвам от нея, слязох на 5,7/100, при смесен режим 20% градско и 80% извън, както обикновено си карам де /средно по 90-100 км на ден/. До тоя момент съм точно на 40% икономия спрямо началото, гоня резултатите на Гого 55, но по моя си път. Ксантията върви като змей горянин ;D Сега мисля да сложа още нещо, тоя път на пластмасовия ми резервоар отдолу - комбинация между оргонен насочен излъчвател и пасивна магнитна решетка. Направил съм я, след 10-20 дни ще ви уведомя за резултати - но мисля да сляза под 5/100... Имам и друго предвид за по-нататък. Утре при интерес може да постна малко снимки да видите "устройството" на тубата :)
Поздрави
Петър:
--- Цитат на: caduceus в Май 24, 2009, 09:08:42 pm ---...... Преработил съм една метална 20 л. туба на оргонен акумулатор, наливам я и за два-три дни бензинът се насища яко с енергия. ........... . Утре при интерес може да постна малко снимки да видите "устройството" на тубата :)
Поздрави
--- Край на цитат ---
Чакам с нетърпение да споделиш как става зареждането (насищането) на тубата с Оргон!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия