Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Обработка на горивото и въздуха с магнитно поле

<< < (37/145) > >>

caduceus:
Предполагам не е сложно да се монтира на кола, някой от форума да е правил опити? И как би се отразило на ДВГ /температурно и износващо/ горенето в обогатена с кислород среда?

zmiori:
еи умната с кислорода че доколкото знам при съприкосновение с масла става БУМ ав колектора влизат и картерни газове наситени с маслени пари. Преди време ходих да доработвам в един сервиз за климатици итам както знаете сеползват горелки за запояване на тръбите иползваха малка преносима бутилчица за кислород налагашесе често да преливат от голяма бутилка използваха един ключ САМО за това ипостоянно го обезмаславаха.

mi68:
C маслените пари е правилна забележка иначе се получава автотермия(за повече подробности има отделна тема и разработки) това инперично правило е извесно на всеки оксиженист и важи за чист кислород.Правя забележка която съм разбрал(може да греша) азота се разширява и кара ДВГ да работи.От тук има оптимално съотношение на кислород и азот и автотермия няма да се получи най-вероятно.Задачата е да се пробват други съотношения.Имам 7л кислородна ботилка може да пробвам да подам изкуствено,но няма време.Ако се пусне кислород се диша много леко,но това е биологичен ефект.

GMG:

--- Цитат на: mi68 в Май 18, 2009, 12:16:47 am ---C маслените пари е правилна забележка иначе се получава автотермия(за повече подробности има отделна тема и разработки) това инперично правило е извесно на всеки оксиженист и важи за чист кислород.Правя забележка която съм разбрал(може да греша) азота се разширява и кара ДВГ да работи.От тук има оптимално съотношение на кислород и азот и автотермия няма да се получи най-вероятно.Задачата е да се пробват други съотношения.Имам 7л кислородна ботилка може да пробвам да подам изкуствено,но няма време.Ако се пусне кислород се диша много леко,но това е биологичен ефект.

--- Край на цитат ---
[/b]
  Само където се набръчкваш по-бързо от обикновено ;D
Кислорода, колкото помага, толкова и забързва
обмяната на веществата...това е дълга тема, но...

gotiniq7:

--- Цитат на: teofilius в Май 17, 2009, 01:49:42 pm ---Здравейте! На този линк http://teosfera.piczo.com/?g=38494465&cr=3  съм дал кратък чертеж и описание на работещ принцип за разделяне на кислорода от атмосферния въздух посредством магнити , който успешно е приложен при обикновена горелка но със сигурност може да се приложи и при автомобилите. ..

--- Край на цитат ---
При твоята постановка ако кислорода се подаде в горивна клетка,  нещо като електролизер но наобратно... Не работи ли така японския автомобил? С вентилатора подаваш кислород, и получаваш ток

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия