Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
plaschoka:
Радиатора ми натрупва часове работа и резултатите са : водата започна да се оцветява(ръжда)-съответно електропроводимоста и се увеличи, защото нагревателя вече консумира 1900W при 55гр., а с прясната вода беше 1500W. При вас не се ли получава ръжда? Радиаторите не са ми ползвани 3-4години и може би сега се чистят. Дано е така, защото с променящи параметри става много кофти. Както вече бях писал в Пловдив водата е много варовита и сега използвам Девин. Само с нея постигнах по-малката мощност на този размер нагревател, но си мисля ако направя друг с тръба DIN 20 или 25 да увелича растоянието между електродите така, че да мога да ползвам питейната пловдивска вода. Ще има ли ефект от това или да си остана с Девин и да скъся шпилката? Дали ще има някакъв икономически ефект ако нагревател 1200W с размери гофре DIN 16 и шпилка М 6 или нагревател със същата мощност, но с размери DIN 25 и шпилка М 8? Така се увеличава само контактната повърхност, а мощноста остава 1200W. Какво е мнението ви по този въпрос?
TINI:
Уважаеми Plashoka, очевидно е че няма как да вкараш медна тръба с диаметър, примерно 32мм. в 60см радиатор/алуминиев/ състоящ се от 5 ребра. Затова трябва да се търси друго решение.
Единият е да се ползва корпуса на радиатора вместо тръба с по-голям диаметър, при който се осъществява директен масообмен на работния флуид. Или така наречения"Радиатор убиец на Тини".За сведение това високоефективен начин на отопление.
Другият подход ,е, да се изнесе анодния отоплител извън радиатора, дефиниран от мен като"Диференциален аноден отоплител ", и реализиран като Гяволъка на DAN MILAN.
Уважаеми DAN MILAN, ласкае ме мисълта че четеш постовете ми между редовете, че ги цитираш, и накрая успешно реализираш.Продължавай в същия дух, и когато си отговориш на въпроса "КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНОДНИЯ ОТОПЛИТЕЛ" можеби ще реализираш устроиство с КПД по голямо от единица.
Dan Milan:
Може да е имал натрупвания. Най добре е дестилирана, но карай с чешмяна. Аз затова бях попитал дали няма да е по добре да се сложи и анодна защита, хем магнезия пази от електролиза и образуването на водород, а също и от деструкция на корпуса, ама никой нищо не каза. Имаш възможност, пробвай с другия вид тръба и същата щпилка или малко по дебела. Целта е да се постигне най бързото и икономично подгряване. Комшията ми е Чиф Енжинер, но в моментаго няма, в Кения и ще се върне налято. Има всякаква техника и мери, а и си пада много по тия работи. Само с него действам когато се отнася за тоци. Аз имам само Фазомер и няма как да замеря при мен как стоят нещата, а да говоря наизус неща не става. От моя Бойлер съм забранил да се пие или използва вода въобще, хем е опасан с хиляди защити, и водата се подновява постоянно, но пак тече една светложълтеикавокафеникава.
Dan Milan:
Ех TINI, TINI, какви медни тръби, какви пет лева, какви индианци на гарата. Пак се изказа неподготвен. Как ще ползваш корпуса за нула. Какъв директен масообмен те гонят не знам. Гледах вчера по магазините продават едни електрически тенджери, нищо че бяха неръждавейка, а не медни. На тях пишеше супер ефективно подгряване на вода. Нулата беше вързана за корпуса на тенджерата, а на дъното имаше голям изолиран кръг от неръждавейка, за който беше закачена масата. Ще се върна да видя дали не пише Празната тенджера на TINI.
Аз имам закачена в къщи една китайска джаджа. Не знам колко е ефективна , не съм замервал, но според мен върши работа. Закупих я от интернет магазин. Хората са много коректни и точни, а не мошеници. Продават и страшно много други чудесии. Ето сайта:
http://tehnomag.net/eshop.php?body=shop&gr=8&pod=1&page=ELSAVER
Намерих като се порових из нета и евтин терморегулатор за стая, мисля че ще върши работа. Навсякъде по магазините като им кажеш за стая или подово скачат с едни цени от над 100 лв., страшна работа.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B3%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80+09+TU90B
plaschoka:
Мисля, че е напълно безсмислено да си говорим глупости и да се обиждаме. Много по-добре би било само да си помагаме с каквото можем естествено. Та бихте ли изсказали мнението си по предните ми въпроси вместо да чакаме индианците да хванат влака (шегичка). Ставаше въпрос за различните размери на нагревателя при което му запазваме мощноста.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия