Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (9/65) > >>

plaschoka:
Успях да направя измерванията, но съм доста разочарован. Нагревателя е с размери - 200-20-1,5. Вътре шпилка м6. Направих го с по-голямо разстояние между шпилката и тръбата с цел по-малка консумация, но ето резултатите - Консумация - 12А или 2600-2700 вата. Водата най-вероятно ми е наистина доста твърда. Измерванията ги направих с кофа вода, защото тръба широка 20мм. не влиза през нипелите на радиатора, но ако бях направил нагревателя с тръба 18мм. мощността (консумацията) щеше да е още по-голяма. Emm, дай някакъв съвет!

emm:
Колега, колко ти е дълга шпилката и заземената тръба. Какво е разстоянието м-у тях.
Говорим за чиста вода без електролит.

plaschoka:
Шпилката е м6 с дължина във водата 18см. Тръбата е дълга 20см., но е широка 2см. и дебелина на стената 1,5мм. Разстоянието между шпилка и тръба е 5,5мм. Нарочно го направих с по-широка тръба уж да стане с по-малка мощност,но не се получи. Тръбата ми е гладка - не е гофре. Това едва ли е проблем. Мисля, че проблема е твърдостта на водата. Утре ще направя нов нагревател с тръба 18мм. широчина, за да мога да я вкарам в радиатора и ще омекотя малко водата с оцет или лимонена киселина. Ще пробваме пак. Очаквам мнение.

plaschoka:
Водата е чешмяна, но тук в Пловдив е много варовита.

emm:
Щом е така, скъси само шпилката. Направи я около 1300вата на студена вода. Като загрее водата мощноста се вдига. Замасената тръба има ли отвори за свободен поток на водата. Отворите не трябва да са много и много големи. Около 3мм в 360градуса. не повече от 15бр. Ако тръбата има само два отвора се получава завиране на водата в тръбата.
Успех

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия