Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
emm:
ЧНГ на всички които се опитват да уловят свободната енергия.. ;D
Направих нов радиатор, аноден, който работи под налягане.
При това положение водата завира при много висока температура.
Радиатора е тръба от скеле 2м и консумира 700вата като се нагрява на повече от 100градуса.
Проблема беше в това да захраня шпилката, като изолацията трябва да издържи на много висока температура и високо налягане. Използвах автомобилна свещ, на която заварих средният електрод.
Свещта трябва да е без резистор на средният електрод.
Ето малко описание на това чудо.... :o
http://www.samostroj.ru/content/content.php?id=106
emm:
Радиатора при температура около 100гр. с термо датчик, консумира 500вата и за 24часа е изразходил 1,3КвТ.
Мисля да потърся радиатор, без съединителни части, който ще издържи на високо налягане около 6 атм.
Трябва да има оребрение за по-добър топлообмен.
Успех ;D
Vetap:
Това наистина е прекрасна идея. В МК ВМЗ - Сопот имаше разработена технология за изработка на радиатори. Метална тръба(дебелостенна) с диаметър 100 - 150мм се върти на бавни обороти на мощен струг. Приспособление подава гофрирана лента, която се намотава с определена стъпка върху голямата тръба.От време на време гофрираната лента се заварява към голямата тръба.Така бяха изработени всички радиатори в комбината. За отопление се използваше пара с температура по - висока от 100 градуса. Налягането на парата беше от порядъка на 4 до 6.5 атм. Не знам какво стана с технологията, но тя предполагам още съществува в архивите на комбината. Радиаторите могат да се видят навсякъде из комбината.
plaschoka:
Това е много малък разход на енергия. Вярно, че 2м. тръба не е сериозен консуматор, но е добро постижение. Цикъла работа-почивка какъв е във времето през тези 24 часа. Беше споменал, че ще дадеш резултати от радиатора на последната си снимка: Е какви са те? У нас имам същите радиатори и откакто спрях парното ( 3г.) стоят просто в интериора на стаите. Заинтересувах се доста от този нагревател и ще го пробвам, но ми се струва малко нереално, защото тези радиатори много бързо отдават температурата. Забелязал ли си (наблюдавал) цикъла (работа-почивка) и при тях? Ще се радвам да обсъдим някои неща!
plaschoka:
Здравей emm. Направих нагревателя, обаче се изненадах от огромното количество отделящ се газ.Това не е ли проблем за корозия по радиатора? Скоро ще му направя и замервания, но все не остава достатъчно време. Струва ми се, че водата ми е много варовита и ще трябва май да я омекотя малко.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия