Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (63/65) > >>

donhuann:
Tази схема не е ефектвна,вкарай нагревателя в радиатора правиш една пластмасова тапа както е показано в темата и нямаш грижи,не се тревожи от каквито е да е мехурчета ;D 

emm:
Здравейте, доста отдавна не съм писал по темата но искам да поясна някои важни аспекти в изграждането на един нагревател работещ на този принцип.
 1. Ако нагревателя е построен правилно може да избирате на каква мощност да работи, само с термо регулатора.
1.1. Мощноста е пряко свързана с температурата. Пример: 30гр/800вт  40гр/1000вт  50гр/1300вт  60гр/1600вт......
1.2. По-голямото разстояние и по-големите работни повърхности са по-добри за КПД-то на нагревателя.
 2. При изнесен нагревател извън радиатора, също е добра опция, но е по-скъпо като материали.
2.1. При този вариант водата се движи на гравитационен принцип и не му трябва помпа.
 !!!!Нагревателният елемент трябва да е поставен вертикално за да може топлата вода да се изкачва нагоре.
http://emm69.snimka.bg/experiment/anodno-parno.702893.36382166
2.2. Работният обем се запълва на 100% за да работи правилно гравитацията.
3. Анодният нагревател винаги работи с COS 1   и всички консуматори които се включват към мрежата също са cos 1 
4. Работи се само счиста вода!!!!!

Успех с експериментите :)

trunski:
Здравейте, какво ще кажете за идеята да се комбинира вакуумен радиатор /http://www.radiator.bg/description.html/ с аноден нагревател. На първо четене ми се струва, че ще има ефект, тъй като този тип радиатори работят с много малко течност.
На някой дали му е хрумвала идеята? :)

trunski:
Здравейте, отдавна не е писано по темата!
Има ли хора, които се отопляват с аноден нагревател.

Искам да направя един аноден нагревател от проточен тип, който да работи в паралел с термопомпена система и котел на пелети, в централна отоплителна система на къща.
Идеята ми е, в преходните сезони есен и пролет да работят само термопомпата и анодният нагревател, без да се включва пелетния котел. Отоплителните тела са вентил-конвектори, които позволяват отопление с по-ниски градуси на водата.
Моля хората, които ползват аноден нагревател да споделят информация относно отопляваната площ, разхода и конструкцията на нагревателя.

Dedo pop:
   Не знам доколко е удачно. Имаше на пазара едни котли Галан Очаг.  Те бяха на тоя принцип, но нещо не се наложиха на пазара. Даже щеше да се строи завод и да се произвеждат в България. Измислена история. Цялата икономия която е доста съмнителна ще ти излезе през носа когато започнеш да подменяш електродите/неръждавейка/.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия