Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Анодно отопление

<< < (60/65) > >>

emm:
Мощността се определя от консумацията на пара.

valex:
Мощността която е в парата е количеството изразходвана вода за определено време по 90-100 градуса температура .
Въпроса ми е : това количество пара с колко kWh се изработва?
Проста сметка : входна и изходна мощност.

GTV:
http://mazeto.net/index.php/topic,8719.msg56723/topicseen.html#msg56723
 Специфичния топлинен капацитет на морската вода е под 4000 Джаула. Проводимостта не може да се измери с Ом-метър нито с капацитето-метър. Попада под дефиницията на проводниците, но се държи като полупроводник. Кондуктомера дава моментна снимка на проводимостта при определени условия. Същевременно според електродите Еr-а е различен, тоест източник на ЕДН. ВСЕ ВЪПРОСИ КОИТО ЧАКАТ ОТГОВОР. Но щом Закона на Ом, много-много не действа, то и Джаул-Ленц е на течение. :)
  Лично аз съм констатирал разлика между консумирана и отдадена енергия. Защо ли? ???

trunski:
Здравейте, нов съм във форума и съм голям фен на това което правите!
Бих желал да се консултирам с вас, относно обезопасяването на аноден нагревател.
Попадна ми комплект алуминиев радиатор с монтиран с тръби към него аноден нагревател /тип-диференциален/. Направи ми впечатление, че фазата минава през цк-ключе, термореле и отива в електрода. Нулата и заземяващия кабел са вързани за корпуса на отоплителя.
Живея в панелен блок и електроинсталацията е изпълнена по схема TN-C от наредба № 3 /при която функциите на защитния-PE и на неутралния-N проводник са обединени и се осъществяват от един проводник-PEN, от източника на захранване за цялата дължина на мрежата/.
Въпроса ми е, каква защита да сложа срещу евентуално възникване на ток на утечка.
Благодаря, предварително!

p.s. само да уточня, че снимките не са от моя нагревател /тези ги намерих в нета/, но моя е същия и е монтиран доста по-професионално. Просто в момента нямам възможност да го снимам.

gvg:
Ето това е точно за теб.Прочети внимателно и дерзай.Служи и за много други уреди в бита.Най вече за безопасност на хората.Между другото където има ел. уред с метален корпус почти задължително трябва да има тази защита.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия