Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Анодно отопление
emm:
Парогенератора е направен от тръба Ф45мм 3мм дебела, дълъг е 70см. В него има около 400гр. вода.
Нагревателя е с мощност 2кв, за да покажа експеримента на клипа по бързо. Когато е студен, нагрватела консумира 2А с покачването на температурата се променя и мощноста. За това, съм започнал да правя водородна клетка под налягане, като идеята е да се използва, налягането и температурата за по добра проводимост. Ако правите такива опити, ще забележите, че когато правите пара с променливо напрежение, след изключването на нагревателя налягането спада. Ако се произвежда ННО, налягането остава без да се променя..... В тази тръба при 6Атм виждате колко много пара има. Сега си представете клетка с такова налягане.
ВЗЕМЕТЕ ПРЕДОХРАНИТЕЛНИ МЕРКИ!!!! ОЧИЛА ИЛИ ЗАЩИТНО СТЪКЛО ОТ ПЛЕКСИГЛАС 2СМ.
МОЛЯ......ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ДОБРЕ ЗА ТАКИВА ЕКСПЕРИМЕНТИ ДА НЕ ПИПАТ......
ТОВА Е НА ВАША ОТГОВОРНОСТ!!!!
plaschoka:
Ето това вече е съвсем друга работа. Благодаря за видеото. Така всичко се изяснява много бързо и няма нужда да се чудим кой какво е сътворил и най-вече как го е сътворил. Имам само едно питане за сега- Шпилката от свещта е фаза, а нулата директно тръбата ли е?
emm:
:o?????
Dan Milan:
Благодаря ти emm, че убеди скептиците и привържениците на климатиците с парогенератора с подръчни материали.
Аз съм дал перфектната разботка.
І.Налягане.Какво знаем за градското водоснабдяване? Градското водоснабдяване се осъществява като водата се подава в градската мрежа от големи резервоари,разположени на достатъчна височина над населеното място,така че да осигуряват необходимото налягане,което най-често е до 6 bar или 60 метра воден стълб.Ако населеното място има значителна денивелация на отделните квартали водоснабдителната мрежа се разделя на зони така, че налягането на най-ниско разположените консуматори да не превишава 60 метра ,а на най-високо разположените да не пада под 15 метра. За отделния потребител градската мрежа може да се приеме за мрежа с постоянно налягане. 6 bar = 6Ат. При точно изчислен обем на тръбата и точното нужно количество вода да се достигне само тоя показател- 6Атм. Също и с обикновени силови връзки като при водопровода няма страшно да думне системата. При тебе водата е много и не е изчислена и можеш да качиш значително по големи атмосфери.
II. Точните размери на голямата тръба 100мм./4метра. И само 100мл. вода за изпарение. Който иска да го прави като хората тръбата трябва да е 316L, с полирана вътрешна страна за постигането на капкова кондензация която е в пъти по ефективна от слоестата. Температурата на изпарение при тия показатели е 158.84°, като при капкова кондензация тръбата може да достигне с 5% по малка температура -т.е. от порядъкана 150°. Гледах преди 2-3г. цени за такава тръба и доколкото имам спомен беше м/у 150-200лв.
III. Най добрия предпазен регулируем клапан -предназначен за пара от месинг, който аз намерих с идеален температурен режим -25/+225°C и наистина много корав, отгоре се регулира с болт-проста работа, само да имаш манометър, много е добър. Ама е скъпичък – 150лв. Мисля да се опитам да си направя - шпилка с 2 различни отвора, лагерна съчма, пружина и тапа с резба за регулиране натягането на пружината и налягането.
IV. Когато са прецизирани точно нещата – електроконтактния манометър може да отпадне. И той е много солен-говоря за Манометър с индуктивни контакти с безконтактен електрически датчик, цените се въртят около 200лв. Както казва emm, може да се сложи евтин температурен датчик. Ориентировъчна цена около 500лв. всичко.
V. Задължителна предпазна скара. Много е горещо, и корпуса му е нула, не че ще се изгориш. Това е най малкия проблем, а да не останеш на място. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ЗАЩИТНОТО ЗАЗЕМЯВАНЕ/ зануляване/!!! Дефектно токовата защита при тия наши изпълнения не работи. Не че не работи, а постоянно ще е сработена, т.е. изключена и няма да имаме ток в цялата къща.
VI. Най важното. Няма още данни за консумацията на ток за ден или месец.
ppankov:
--- Цитат на: emm в Март 13, 2011, 02:51:52 pm ---Здравейте, качвам един клип на аноден парогенератор.
http://www.youtube.com/watch?v=mP15J2nDhPc
--- Край на цитат ---
Може ли да се ползва съставен месингов колектор, вместо тръбата от черна стомана....не, че нямам тръба :D
а манометри има навсякъде.
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия