Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Алтернатор... :)

(1/3) > >>

mzk:
Схеми за алтернатори. Да се ползват с изключително повишено внимание.

От OUPower форума.

batplamen:
Първата схема /страница 2 от 2/ ми се струва :-\ ... съмнителна. Статорните намотки - в паралел, и окъсени с по три диода в паралел за всеки полупериод. Другите шест диода - на късо. ??? Може би, ако намотките са "яки" и диодите мощни, ще имаме за кратко време добре стабилизирани 0.1 до 0.2 V на изхода. Може би...

viper:
Първата схема е неизползвамема освен ако истинското желание на гения който я е измислил е да даде на късо статорните намотки и иска да предизвика пушеци искри и тем подобни.
Втората е работеща схема но не предлага нищо повече от стандартният алтернатор. С единственната разлика е_,_че използва диоди вързани по схема Грец, а не стандратното изпълнение с 6 диода. Единственното единственното което постига с тая схема е повишеното вътрешно съпротивление постигнато от 6 диода в повече..._да не го изчислявам в момента колко е. Според мен и 2 те схеми не струват. Първата е неработеща, а втората е използваема, но с намелена генерация. Абе топла вода тук не са открили повече ми прилича на ученическа постановка _от вида как може да направим хубав пушек и какво му трябва на един алтернатор_,_че да заработи.

от модератора: моля обръщайте повече внимание на правописа.

krasipet:
Малко off.
И втората схема е като първата... неизползваема.
Има по 4 диода на фаза..., но това не е свързване по схема грец, а някакво последователно свързване, окъсяващо във всеки полупериод началото и края на всяка намотка поотделно.

ownerbg:
Здравейте,
Ако ми позволите да вдигна темата за алтернаторите. Ето един сайт- http://store.alternatorparts.com/ad244-series-alternator-units.aspx В него "топлата" вода е открита. Въпросът ми е как един 250А и дори 350А алтернатор би се отразил на двигателя, защото според прочетеното тук и там, за разлагането на водата и получаването на браунов газ трябва сериозен ток. Все пак нали искаме повече литри/мин. Срещнах една таблица с пад в конските сили от такива алтернатори и си имаше плашещи стойности от порядъка на до 20-25 к.с. Дали има някъде една "златна" среда между количеството газ, респективно ток и загубите от един силен алтернатор? Вариантът с два алтернатора дали е удачен, пък било то и вторият да е автономен, само за производство на браунов газ?
P.S. Твърдо съм решен да изпробвам една или няколко такива системи за газ!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия