Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви

<< < (18/25) > >>

losag:

--- Цитат ---Руски отоплител, дължина 400мм и дебелина един цол. Захранване 220в 3кВт. Отопляема площ 100кв.м., военна разработка. Захранването се подава на метална пръчка / сплаф/, вероятно тя трепти с резонансна честота и загрява водата. Монтирано е в Добрич и аз лично го наблюдавах в студените дни, отоплява перфекно.
--- Край на цитат ---

Здравейте на всички. С интерес следя форума и днес се реших да пиша. Преди седмица присъствах на монтирането на Руски отоплител и доста се смаях от това което ми разказаха за него.  Естественно си записах името на фирмата и прочетох за тях. До колкото разбрах са различни модели с различен принцип на работа (ако бъркам ме поправете моля). Ето линк и споделете какво мислите.   http://mirtepla.ru/
 Нещото което ме заинтригува най-много е на какъв принцип работи - ТЭНовые котлы "ГАЛАН-ТУРБО".
 Попаднах съвсем случайно на този сайт: http://www.trvr.ru/details.htm - термогенератор.

С уважение към всички: losag

jantar:
Наистина е смешно :D
Реално това се е използвало на подводниците за отопление и представлява плазмен разряд във водата между два електрода(от волфрам), като единият е пръчка а другият е цилиндър около пръчката и цялото това излято в термоустойчива пласмаса.
Другото с помпата си е кавитационен топлогенератор използващ тръба на Ранке.
КПД-то им е малко над 100% ама си харчат ток. Иначе първият е доста компактен и най важното - няма движещи се части, но пак си трябва циркулационна помпа, разширителен съд и т.н.:)
Какво ли ще стане ако разряда се пусне през честотен инвертор ;)

proksima:
много ми е интересно как така ще има електрически резонанс без индукция

emm:
Здравейте колеги!
Искам да споделя с вас, какво се случва, когато един музикант слуша музика. Ами постоянно чува пропуснати тонове от гамите. Една гама се състой от много тонове които образуват хармоници. Когато се занимавах по често с свирене това се случваше и с мен.
Постоянно си правехме забележки,че някой е изпуснал някой тон. Сега когато ми скимне да хвана китарата, ми трябва доста време и камертон за да я настроя.
Така,че отговарям на въпроса как един музикант може да ви каже какво сте направили и дали има хармония в двата тона на камбаните.
Когато правих експериментите с нагреватерля, постигнах брум на трансформатор, с  камбаните от звънци НО те бяха различни като тонове. Голяма и малка, като трябва да са хванати много добре за дръжката, иначе няма да получите резонанс. Резонанса при музикалните инструменти се постига от целият инструмент. Така че първо помислете за захващането на камбаните, промяна на разстоянието м-у тях и тогава корекция.
Запомнете, двете камбани трябва да са в хармония, иначе се получава друг тон.
Хармонията м-у два тона ги кара да се допълват един друг, а не да си пречат.
Колкото са по хармонични тоновете, толкова е по голям резонанса.
Пример:
С ел.китара свирите в затворено помещение, усилвателя е усилен да не се получава микрофония, НО различните гами и хармоници в тях възбуждат струните и се получава хармонична микрофония която не се изкривява от усилвателя. Микрофонията от адаптора на китарата се изкривява от усилвателя до такава степен, че ви се иска да се гръмнете.
При транзисторните усилватели не може да се получи хармонична микрофония тя се получава само от лампов усилвател който е направен така, че да усилва хармониците.
Радвам се, че има хора които постоянно бутат другите напред, така се създава хармония...
Успех на всички. ;D

mat:
Какво ви е мнението за това:
http://www.youtube.com/watch?v=auBH41aiTVM
Има ли общо с тази тема и изобщо възможно ли е това явление или е поредната измама?
Не можах да намеря такъв съд за да го изпробвам. От малкото опити които направих стигнах до извода, че съдът трябва задължително да е полусферичен или с друга форма, като се спази условието дъното му да има възможно най-малка площ за да изпадне в собствен резонанс. С тенджера не става.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия