Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства
Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви
Some:
Най-достъпният генератор, за който се сещам е този http://www.cognaxon.com/downloads/FrequencyGenerator.zip
Трябва само компютър и малко по-големи колони и мисля, че лесно ще може да се провери резонанса на сферите.
Some:
Пробвах да взема що годе някакви размери от картинката в PDF файла спрямо монетата, която е 32мм, НО като се увеличи малко и засветли картинката, ясно се вижда, че монетата е добавена после, което ме навежда на мисълта, че има нещо гнило в цялата работа ???
Ето и размерите, които "извадих" спрямо монетата. Не претендирам за голяма точност, но все пак са ориентировъчни.
hristow:
Здравейте на всички. По принцип се занимавам с акустика (тонколони, усилватели и т.н.) , а там резонанса е много нежелано явление. В конкретния случай зависи от материала на плочите, физическите размери, разстоянието между тях, плътността на водата. По-мек материал - по-малко резонанс (повече енергия вложена). По-големи плочи - по-ниска честота. По-топла вода (по-малко плътна) - по-голямо разстояние. И със сигурност нещо съм изтървал :-\ Ами да ! Ако са по-дебели резонанса е при по-висока честота, освен това е различен във въздух и във вода заради плътността на двете среди.
Мисля също така, че от един момент се получава нещо като волтова дъга между плочите и тя точно загрява водата. Иначе няма да е необходимо 220в. Резонанс може да се получи и с по-малко мощност, т.е. по-малко напрежение.
nikurs:
Здравейте,
човека дето не слага интервали.
Чета, чета, и ми хрумна,... най-добрите практици в резонанса на полусфери.... интервал :) са тези дето леят камбани.
Някой да познава такъв човек, църковен разбира се.
Той може и да неразбира нашите формули, но си е майстор в професията.
Това беше информация за размисъл.
Както се казваше в един руски филм "12 мига от пролетта".
P.S. За евентуални правописни грешки , моля за извинение. :)
mzk:
Аз лично не познавам, ама синода няма да откаже подкрепа :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия