Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви

<< < (5/25) > >>

Emo_71:
Здравейте, от скоро попаднах във вашия форум, преди няколко седмици ми попадна PDF-а за този нагревател, и аз реших преди да го правя, да направя някои сметки. Начертах полусферите в SolidWorks и направих симулация на разонансната честота в Ansys. Оказва се че, за да има резонанс при 50Hz, полусферата трябва да е с диаметър 310мм. Незнам какво влияние оказва обкръжаващата среда, ако е във вода може би резонансната честота ще е друга.

Some:
Привет Emo_71,

не съм работил с тази програма, но няма ли начин да се задава средата в която си поставил полусферата, в случая да не е въздух, а да е вода?

Emo_71:
От доста време работя на Ansys, но немога да кажа че познавам добре програмата, използвам я основно за статични анализи, но с нея могат да се правят всякакви анализи, статични, динамични, има модул за флуидни анализи, а също и честотни анализи на телата (резонансни честоти и хармонични). В момента съм с Ansys10, може би в модула за флуиди ще може да се направи симулация във водна среда, но незнам там дали има честотен анализ, не съм инсталирал този модул.

administrator:

--- Цитат на: teofilius в Януари 19, 2008, 12:55:22 pm ---http://www.skif.biz/index.php?name=Pages&op=page&pid=148  Това е линк към информация на руски език за един лекар и учен който посредством облъчване на вода с инфразвук предизвиква нейното разграждане със стотици пъти минимален разход на енергия в сравнение с отделяната при процеса. Може би ще е интересно да поработим в тази насока. Това което знам е че във водата се потапя вибратор работещ с голяма амплитуда на трептенията и в областа на инфразвука с честота ~ 20 херца. Не се прибавя нищо във водата. Вероятно е да използва още някакъв дребен детайл но не е електролиза, аз предполагам че водата се поставя в силно електрическо поле като в нея са потопени електроди с високо напрежение но електрически изолирани от водата. Крайният описан резултат е че водата се разлага на водородни и кислородни йони. Члез използване на търсачката в Гугъла може да се открие информация за използваната от този руски учен , апаратура.

--- Край на цитат ---
Ще ти е интересно да разбереш, че при Хидростар системата във водата в електролизера има потопена бобина, чието магнитно поле трепти с 20 херца и я подготвя за разпад. След което е нужно да се подаде съвсем малък ток през електродите и настъпва разкъсване на връзките.

Тони:
 Емо, освен от диаметъра терптенето на полусферата независи ли от дебелината и материала?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия