Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Електролизер - експерименти

<< < (17/54) > >>

mzk:

--- Цитат ---1. Форма на плочите. Гледам, че повечето използват почти квадратни плочи. Аз си мисля да използвам правоъгълни като височина им да е малка (например 5х15см), като идеята ми е балончетата да имат минимален път до горният ръб на плочата. Задължително ще има помпа, която ще върти водата.
--- Край на цитат ---

Зависи точно как ще конструираш клетката. Ако искаш плочите да са изолирани помежду си, имай предвид че водата "изскача" в началото над тях и "окъсява", т.е. токът протича между първата и последната и нищо не става. Иначе в общи линии няма значение формата.

--- Цитат ---2. Гледам на няколко места се споменава за магнити и ще сложа по продължението на плочите от двете страни неодимови магнити, както и вероятно (тук не съм сигурен за ефекта и смисъла, само идея) отгоре и отдолу или само отгоре, но комбинирани, като идеята ми е да се получи силно напрегнато магнитно поле.
--- Край на цитат ---

Ако имаш пробвай, но според мен няма да има файда. Все пак зарядът на водорода и кислорода е различен, благодарение на което и се осъществява процесът. Т.е. ако си представим два електрода и единият е +, другият отрицателен, водната молекула се ориентира с кислорода към отрицателния и водорода към положителния. Може би по- голям ефект ще има ако магнитизираш водата предварително, като я оставиш да тече бавничко през силен магнит.

--- Цитат ---3. Ще пробвам и с пулсиращо напрежение от бобина за кола (предполагам около 15киловолта).
--- Край на цитат ---
Водата е с голям капацитет и на теория не би трябвало да се получи нищо. Бях голям фен на идеята, докато хората тук не ме светнаха. Но пробвай  ;)

--- Цитат ---4. Имам една идея на базата на наутралните плочи да използвам ситна неръждаема мрежа между клетките, като идеята е мрежата да спомага за пренасянето на заряда, като същевременно това, че има прозорчета да е по-добре за разлика от плътните плочи.
--- Край на цитат ---

Ако изхождаме от факта, че не трябва да има пробиви между плочите, то тогава идеалният вариант за електролизер със серийно свързване е еднакво разстояние между плочите, 2 волта напрежение между 2 плочи и изолация между взяка една клетка (всяко едно джобче между 2 плочи) Ето защо електролизерът на George Wiseman например е по- неефективен в сравнение с този на Боб Бойс.

--- Цитат ---5. Друга идея е в близост до крайните плочи да сложа неръждаема мрежа като тя да се захранва от пулсиращото напрежение  15KV и един вид да стресира водата от време на време, а същевременно да си тече постоянният ток между плочите.
--- Край на цитат ---
Нямам идея какво ще се получи.

--- Цитат ---Разстоянието между плочите ще гледам да е малко (мисля си да е 1мм понеже ще има и помпа), но не знам тази бяла субстанция, която се образува върху плочите, колко увеличава дебелината им?
--- Край на цитат ---
1 мм добре, зависи от електролита. Ако са изолирани помежду си клетките много бързо ще се "изпарява" водата от всяка една от тях и ще трябва да доливаш.

Бялата парина (не съм я получил още) не би трябвало да е като варовиков налеп (котлен камък) и не би трябвало да те притеснява за разстроянието. Мисля, че е някакви части от милиметъра.

Успех!

WoLF:
Колеги мисля , че това ще Ви е от полза.

mzk: Файлът вече е достъпен.

WoLF:
Здравейте пак, ако има интерес бих могъл да споделя и опита си със защитите които съм използвал. Бих Ви препоръчал да вникнете малко в по-голяма дълбочина на материята т.е. на атомно ниво. Там е истината ако искате да достигнете супер ефективна електролиза. Аз над това работя за момента. Резултатите са много обещаващи, но ме чакат много експерименти.

mzk:

--- Цитат на: WoLF в Август 08, 2008, 10:11:51 am ---Здравейте пак, ако има интерес бих могъл да споделя и опита си със защитите които съм използвал. Бих Ви препоръчал да вникнете малко в по-голяма дълбочина на материята т.е. на атомно ниво. Там е истината ако искате да достигнете супер ефективна електролиза. Аз над това работя за момента. Резултатите са много обещаващи, но ме чакат много експерименти.

--- Край на цитат ---

Не чакай покана, разкажи ни за какво иде реч  :)

WoLF:
Относно защитите: използвах 3 степенна защита, след реактора сложих еднопосочна клапа (чеквал) след това водна възглавница (бъблер) след това още една еднопосочна клапа и накрая сложих защита от бронзова вълна леко влажна. Да се има в предвид че бронзовата вълна трябва да е добре натъпкана, защото първият път искрата успя да я пробие и стигна чак до клапата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия