Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Електролизер - експерименти
koce93:
Здравейте искам да ви покажа една схема ,която зглобих и разделя водата на кислород и водород.
Електролизера ми е с 12 пластини неръждавейка в част от кутия от стар черен акомулатор. Слага се и бублер или воден предпазител за да не върне огън в кутиятя ,защото една ми се спука ,като я запалих.
Ето и повече подробности ,ако може някой да го преведе ще е супер. http://www.bgshare.com/303788/Elektroliza 3.pdf
jantar:
Какво не ти е ясно бе sheki
когато имаме ртезонансен кръг - той си трепти винаги с резонансната си честота. Снема се тази честота от кръга който в случая е съставен от кондензатор - плочите на електролизера и бобина ( една или две ), и се подава на сравняващата схема която коригира честотата на генератора, който напомпва резонансния кръг.
Нещо ясно стана ли ти?
:)
Използвам 4046 за тази работа ако те интересува
jantar:
Скоро ще я имате.
Почти е готова, но трябва да я огледам отвсякъде.
И платката ще проектирам, ама първо ще я тествам за да няма неприятни изненади
sheki:
--- Цитат на: "jantar" ---Какво не ти е ясно бе sheki
когато имаме ртезонансен кръг - той си трепти винаги с резонансната си честота. Снема се тази честота от кръга който в случая е съставен от кондензатор - плочите на електролизера и бобина ( една или две ), и се подава на сравняващата схема която коригира честотата на генератора, който напомпва резонансния кръг.
Нещо ясно стана ли ти?
Използвам 4046 за тази работа ако те интересува
--- Край на цитат ---
:) именно това ти казвам резонансната честота на клетката се променя , как я измерваш при положение, че ще има и импулси от другия генератор:) така ще се получи грешно измерване .. явно нещо ми убягва .
п.с. разгледах по горния пдф и там е описан начин за следене на резонанса .. , оказва се , че при резонанс клетката пропуска много по малко ток .. чрез следене на тока на консумация откриват дали има резонанс.. което е много по лесно(страница 22 на пдф файла)
mzk:
Здравей koce93 и добре дошъл във Форума за свободна енергия!
Схемата мисля е същата, която Боб Бойс използва, ако не се лъжа. Искам да те питам няколко неща свързани с твоя електролизер.
1. Колко литра за минута газ получаваш с тази схема?
2. Водата каква е (дестилирана, дейонизирана, чешмяна)?
3. Какво е разстоянието между плочите и с каква големина са?
Благодаря предварително!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия