Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

ВОДЕН УДАР

(1/3) > >>

kordela:
Здравейте, следя темата от близо месец, приветствам всички който са постигнали резултати,  лично аз се чудя кой двигател да счупя,  за да пробвам,     на резачката на косачката или на джипа.  Споделям това,      защото никаде не видях някой да спомене за   ,,воден удар,, -  явление при което попадналата вода в цилиндъра поради своята несвиваемост набива и криви мотовилката. Лично аз имах такъв проблем с двигателя на яхтата,там има охлаждане на гърнето с морска вода,  която се изхвърля заедно с газовете после.  Незнам колко вода е попаднала в цилиндъра но резултата беше 3мм по къса мотовилка и един неработещ цилиндър.  Ако някой има бегла представа къде е границата  на предозиране ,  ще помогне много на всички който работят в тази насока  :D

mzk:
Признавам, че не мога да отговоря на въпроса ти, но се надявам тук да има нещо полезно: Вода и водород в ДВГ

mzk:
Съветвам kordela да прегледа книгата, която съм качил.

Нямам информация за усшешна репликация на горелка с ГЕЕТ в България!

Т.е. не знам някой да гори успешно газът след реактора за други цели освен за ДВГ. Според мен температурата на парата, излизаща от реактора е достатъчно голяма за да не се получи фрапираща разлика за воден чук.

Освен това се съмнявам са функцията на реактора- под влиянието на температурата, триенето и евентуално някакво статично електричество, вероятно се получава крекинг със сместа от въглеводородно гориво (смесва се с водата по условие) и се получава някакво количество водород. Но колко е то и дали е значително- нямам информация, а и не съм видял до момента.

Както пише в книгата- смесването на горивната смес с вода значително редуцира вредните емисии. ГЕЕТ не е панацея в това отношение. Книгата е от 85-та година и е с множество тестове- далеч по- добри от измерване на вредните емисии с парцалче, както прави г-н Пантон. С уважения към неговата работа.

ceko26:
Воден удар се получава когато вода(течна) навлезе в цилиндъра и буталото се опитва да я згъсти. Никаде в принципа на реактора не е предвидено да навлиза вода в двигателя.

Тони:
 Смятъм ,че в реактора не се получава водород а нестабилна водна молейкула. Като се копресира и подаде запалване , се декомпозира на водород и кислород. При дизела ако се подава водород , той би се самозапалил.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия