Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Ендотермичен реактор GEET на Paul Pantone

Въпрос

<< < (3/3)

grebo:
Всмисъл тука едно разсъждение четох в темата за вартбурга май беше, дето ми прозвуча логично, та чак ме размисли - въглеводорода се разпада и свързва в къси молекули с разпаднатите молекули на водата - за да образува къси вериги, му е необходимо допълнително количество водород, да "затапи" молекулата като къса, черпи това количество от водните молекули, следователно математичеки се получава обогатяване с кислород - от останалите разпаднати и несвързани молекули, затова се получават аномалиите с дроселовата клапа - между всмукателя и изпускателя се получава потенциална разлика в налягането, тъй като в смукателя имаме подналягане, а в изпускателя винаги имаме надналягане, това обуславя посоката на дв. имаме и остатъчен кислород, (поне аз под обедняване разбирам излишък на кислород в съотношението Г/В останалото е кол-во на така полученото "качество" от въглеводород, горивен агент и хим. неактивен темп. буфер, останалото е въпрос на обемна ефективност на мотора (VA), входна температура, и налягане) който може да обедни сместа преди дори да сме отворили дроселовата клапа. Дойде ми на акъла да се направят дросели възможно най близо до портовете - да се подобри throttle-response, така няма да има остатъчна инертност от големия обем на всмукателите, а смесването [геет-газ]+[въздух] да става преди тези дросели. Недостатъка е в синхронизацията и честото и налагане тъй като 2 и повече дросела като се поизносят, почват да дават отклонения един спрямо друг. Ако някой от вас е имал досег с алфа V6 с 6 карбуратора - знае за какво иде реч. ;D

Горенето като процес е отделяне на Q (кол-во топлина и разширение) нас ни върши работа само разширението, а какъв е обратния процес тогава - изготвянето на енергоносителя от стабилни елементи в нестабилна молекула с потенциална енергия - демек ГЕЕТ-горивото? Съгласно закона за запазване на енергията (ЗЗПЕ) процеса би трябвало да поглъща топлина или да отнема или преобразува енергията, като я съхрани под някакъв вид в една или повече от степените на свобода на молекулата или молекулните взаимодействия? Така си обяснавам ендотермията. Въпроса е къде или докъде по дългия път към дома (от реактора, по тръбите, през колекторите, та до горивната камера) се получава ендотермията и аджеба как можем да използваме това удобство?

Nicolov:
rebel, моля внимавай с формулите, химичната формула на метана е CH4, никъде там няма атом азот, та даже 4. Въпроса е добре зададен и мен това ме интересуваше първоначално. Grebo, виж поста ми за повторно отработване на отработени газове и синтез на GEET газ!

ppankov:

--- Цитат на: Nicolov в Март 22, 2009, 09:44:00 pm ---rebel, моля внимавай с формулите, химичната формула на метана е CH4, никъде там няма атом азот, та даже 4. Въпроса е добре зададен и мен това ме интересуваше първоначално. Grebo, виж поста ми за повторно отработване на отработени газове и синтез на GEET газ!

--- Край на цитат ---

Прав си Nicolov,
няма азот N във формулата, грешка...защо ли съм я написал  :-[

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия