Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Еlectric bicycle - 1КW, 48V
rook:
Определено се чува шум от предавката когато е в движение колелото. Шума е по-лек, когато въртиш и не използваш електромотора. Когато подадеш газ, звука от предавката се усилва. :)
В упътването си е написано, че не препоръчват акумулаторни батерии с капацитет по-малък от 12Ач, поради прекалено малки пробег, който ще се изминава. stealthhack максимум в едната посока ще ти стигнат 7,5 Ач батериите. При условие, че им помагаш от време на време, иначе и толкова може да не изкарат. Реални капацитет на 7,5 Ач батериите е около 2-3 Ач, при използване на кита с 500 ватовия хъб. Например за моите батерии 12Ач е капацитета, ако отдават ток 0,6А, при ток 7,2А капацитета става 7,2Ач. Като имаш предвид, че при 500 вата тока е доста по-голям, а при пикова мощност от 700 вата, няма смисъл да говоря. Определено LiFePo4 батериите са идеално, но цената си казва думата.
Радeв:
Това колело ми се струва твърде бавно. За да те възприемат като равен участник в движението трябва да се движиш по-бързо или на равно с колите, а да ускоряваш 2-3 пъти.
Вчера бутнах един мотопедист, който ми сече пътя с ляв завой.... Днеска пък някакъв олигофрен с клио, изяде як ритник отзаде! Бих си сложил и огнехвъргачка, или пък камъкохвъргачка.
:)
Oбмислям нещо около 3kW.... Но със скорости, допълнителни венци и по-дебеличка верига и т.н. Ще инвестирам в професионален маунтийн байк, 2-ра - 3-та ръка, да му сложа двойна седалка, калници и т.н. Смятам че ще заприлича на моторетка. Със 4kWh LiFePo4 ще изминава доста.
То се е видяло ел. кола няма да имам скоро, но поне ел. мотор за който да не плащам данъци /и изкарвам А категория/ ще имам!
Радeв:
Да но "500 лева глоба за нерегистриран електроскутер"
http://www.btv.bg/news/story/133834
=> плащаш данъци, спазваш ограниченията, по-трудно се провираш м/у колите ,не можеш да караш по тротоара, задължително спираш по светофари, не можеш да караш със шипове .......
Т.е. такова нищъ .... :)
gotiniq7:
Тук http://www.bdia-bg.com/bulgarian/musala.html може и да се купи нещо изгодно, само не виждам цени.
Радeв:
Вече 2 седмици всеки ден навъртам по 50км. От днес започна да се чува едно виене, като види зора по баира.... предполагам от предавките.... Като цяло този вид главина е ремотонепригодно, това е една от причините поради която не ми допада особенно, втората е че няма скорости и предавката е някакъв компромисен вариант. Но като бърза и евтинала алтернатива на конвенционалния транспорт е просто супер! ;)
За новия проект ще ползвам безчетков мотор или ще преправя един100А аптернатор. Мисля да му залея ротора от смола с неодимови магнити. Ще се радвам ако някой даде идея за ориентирането на полюсите и разположението на датчиците на Хол.
П.С. Доста е приятно да си "Петролно независим", но ако има по-сериозна мощност, така да вдига 80км/ч да кажем .... :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия