Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (4/29) > >>

Радeв:
Както ти писах на ЛС.

--- Цитат ---Премери крайните мосфети/IGBT транзсизстори. И евентуално дали работят MOS драйвърите им. Схеми на контролер не съм виждал.
--- Край на цитат ---
Ти ми отговори че не можеш да прочетеш, понеже е нагоряло.

Аз не съм оптимист, че ще намериш схемата в интернет. \Докато не се намери някой руснак още да я смъкне по платката .... :D\ Започни замерване от рамената към драйвърите. Виж дали на драйвърите има някой. И заменяш с мосфети/IGBT които отговарят на изискванията по ток и напрежние + едни 20-30% аванс.

http://www.zilog.com/docs/z8encoremc/appnotes/AN0260.pdf - чисто приципно, нещо такова ще ти представлява схемата.

onoff:
Благодаря.
Утре ще запретна ръкави и ще замервам.
:)

Радeв:
Изхода на мосфет драйвърите можеш да провериш най-лесно със светодиод. В най-лошия случай може и някой друг драйвър да е отишъл.
И внимавай по магазините за менте транзистори! Хубавите елементи са лъскави а не матови, с обло изрязани крачета, леко заострени в долния край, без мустаци и ръбове - лесни за надяване по платката и машинен монтаж.
Да знаеш от къде най-евтино може да се намери 500W-1kW хъб мотор? По сайтовете не ми харесват тези ~100$ за доставка .....

vitan:

--- Цитат на: Radoslav в Април 16, 2011, 09:20:15 pm ---Изхода на мосфет драйвърите можеш да провериш най-лесно със светодиод.
--- Край на цитат ---
Да се внимава за поляритета, за да няма грешни заключения. И задължително спрямо захранването на драйвера да се изчисли, колко трябва да е баластния резистор към светодиода....

Ако има ВЧ, най-лесно е да се включи мултицета на DC (напрежение). Ако е НЧ или с ниско запълване, да се включи на AC. :)

onoff:
Здравейте,
снощи снимах това с което трябва да се боря.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия