Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Еlectric bicycle - 1КW, 48V

<< < (24/29) > >>

mladomo:

Вижте го какво преставлява на снимката и каквото ви интресува питайте ще Ви отговоря.

Радeв:
Супер градски транспорт си имаш колега! :)
Явно е доста старо това моторче, понеже ги правят с хъб мотори сегашните.
Добър вариант за надграждане се отваря, намират се такива по 200-300лв. Може да се товари стабилно с акумулатори - примерно родни кадмиеви и си решаваш проблемите за десетилетия. :)

Радeв:
Някой занимавал ли се е с LiSO2 батерии?
В "Мусата АД" ги произвеждат. Утре смятам да се обадя да ме офертират.
Също съм се загледал и по Кадмиевите акумулатори на същия завод, вярно тежки са, но обичат пълния разряд и големите токове => 10Аh мисля че ми стигат.
Иначе из ибей има добри LiFePo4 с BMS за по 400$. Но незнам дали си заслужава да давам 100$ за доставка ....

gotiniq7:
LI-SO2 са първични източници на ток - не са презареждат. Никел-кадмиевите са евтини и с голям живот :) още не са ми пратили оферта от "Мусала" но утре ще звъня да им давам зор

Радeв:
"Lithium/sulfur dioxide batteries are primary batteries. That means they cannot be recharged. Attempting to recharge these batteries will result in an internal short-circuit, overheating and cause the safety pressure relief mechanism to operate and vent sulfur dioxide gas. Further, the escaping gasses will be hot and can cause burns. DO NOT attempt to recharge these batteries or use them in a circuit that would allow a reverse current to flow in the battery."

http://www.hdslights.com/?id=LithiumDSo2Battery

gotiniq7, благодаря! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия