Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Stanley Mayer

<< < (16/27) > >>

koce93:
Момчо, искам да ти обясна някои неща. Аз направих по-горната схема и с много опити установих, че с бормашина няма тази мощност да завъртиш алтернатора. Аз при 15 А и мотор от пералня Перла мотора спираше над 1500 оборота в минута. Сложих по-голям мотор, който на 2200 оборота на алтернатора се товари и загрява. Алтернатора на автомобила се върти с около 5000 оборота и повече. Вижте шайбата на коляновият вал, че е почти 2 пъти по-голяма от шайбата на алтернатора и следствие на което  при 3000 оборота на двигателя алтернатора се върти почти два пъти по- бързо. Алтернатора ми е от стар Москвич 42 А. Ако намериш повече ампера вземи, защото при 20 А този загрява, а на по мощните са по-дебели намотките и издържа на повече ампераж. Схемата съм направил с едно стъпало, по-високата честота. Разлика при едно или две честоти в производството на газ при мен няма. А Боб Боис е направил и тороид с 3 честоти. По-голям ампераж при около 2 волта на клетка, по-голямо количество газ.
   Правил съм опити с различни разстояния м-у клетките. При 1 мм. не може да има пробив, защото е малко ампеража, но трябва по-слаб електролит, защото се увеличава консумираният ампераж. Оптимално го дават 3 мм. При по-малко разстояние то се напълва с мехурчета и не може да влезе електролит.
   Две думи за електролита. При мен повече газ се получава при 3% KOH. При 20% Количеството газ намалява 5 пъти, при увеличен ампераж.
   При подаване 14 В. на ротора на алтернатора се получава 30 В. на клетката. Клетката ми е с 14 пластини 13 клетки и при 17 А. се получава 1.4 литра газ оксиводород. Задължително се слага бублер, воден предпазител за да не върне пламък в клетката защото гърми.
   Ето и малко обяснения:
http://nrg.blog.bg/viewpost.php?id=165465
http://www.newenergybg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=2

mi68:
С-мата има мотор 12в,2а=24вата.Във въздудителната намотка е2а значи 6ома е съпротивлението.Ако се използва алтернатор от лада с 4ома възбудителна намотка може да стане но при висока честота ще оказва и индукцията съпротивление и ще реже високите честоти освен да работи на резонансната си честота(затихващи трептения).
С-мата не е обяснена,плюсовата плоча на мостовия изправител(с-ма Ларионов)е прекъсната и вързана клетка трябва да се разглоби алтернатора на ладата и да се преработи.
24вата се пеобразуват на 20вата и делим на 3 и около 6вата на клетка излиза 0,5а е на клетка има и пикове този ток надали ще е достатъчен за висок дебит,освен да няма катализатор или някъкъв секрет.

koce93:
Аз използвам един плюс, както си е на алтернатора. Не го разделям на три. Използвам мотор 220 волта 1500 вата. Измерил съм 17 ампера  и 30 волта  на входа на клетката, което е 510 вата. Ще поставя алтернатора, като се стопли на автомобила и там ще го пробвам.

mzk:
При 360 вата какво производство на газ имаш?

Предлагам ти да пуснеш нова тема с описанието и конструкцията на клетката (ако желаеш) в раздела "Вашите опити" (намира се пак в разлагане на водата).

Поздрави!

koce93:
По-горе съм писал 1.4 литра HHO при 510 вата. Сбъркал съм по-горе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия