Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Stanley Mayer
Тони:
Забравя се нещо много важно при имплозивното горене на водорода. Темперетурата която се постига разширява много азота, който създава налягане в цилиндъра. Нормален четъри тактов двигател не може да се запали само с водород и кислород.
nikurs:
Добро утро,
момчета, чета, чета и се питам, абе някой гледал ли е " разбивачи на митове ", там има един плешивец.
Та..., те запалиха двигателя на една кола по най елементарниа начин, директно пуснаха водород във входа на въздуха и... двигателя заработи. Мисля, от това по ясно няма.
Лек ден. :)
Тони:
Не разбивач на митове ами и аз го твърдя. Двигател Вектор 6.0 к.с. при подаване на оксиводород дирекно в смукателя запали. Но му се подава и въздух, а и мощноста му пада. Причината е в работното налягане в цилиндъра, при бензина е 6МРа а на водород 4МРа.
/от таблица в учебник ДВГ/ Инплозивното горене на водорода /24 пъти се свива сместа/ е причината за по ниското налягане.
mendeleev:
Пуснах електролизера. Консумира около 3.5А при 12V. Девет тръби по 27см. и произвежда
газ колкото за една горелка. Запалих горелката и пламъка е бял леко синее,температурата му е висока но това не е Браунов газ. Гледал съм демонстрация на брауновият газ в Отава ,
нищо общо няма.Там пламъка е почти син и температурата е много по голяма. Скоро гледах
демонстрация на запалване с оргон, пламъка е със същият цвят. Не знам дали съм прав но си мисля, че Брауновият газ е комбинация с оргон на водород и кислород. :o
pa ti si na bql kon ,s takiva paremetri ..spord tova koeto pi6e6 ti si postignal celta
. za edna gorelka az sam dijnal na okolo 30A pri 12v.moje6li da konkretizira6 ustroistvoto ti ,molq.
mendeleev:
--- Цитат на: Тони в Юли 02, 2008, 08:43:35 am --- Не разбивач на митове ами и аз го твърдя. Двигател Вектор 6.0 к.с. при подаване на оксиводород дирекно в смукателя запали. Но му се подава и въздух, а и мощноста му пада. Причината е в работното налягане в цилиндъра, при бензина е 6МРа а на водород 4МРа.
/от таблица в учебник ДВГ/ Инплозивното горене на водорода /24 пъти се свива сместа/ е причината за по ниското налягане.
--- Край на цитат ---
с цялото уважение били ни казал какви са ти парамтрите с които получаваш водорода?
за да рабти двигател 6 к.с. трябва бая газ които да гори .питам за6тото сам минал пррез тоя етап и много сам се учудил че си успял а го запалиш.
аз пробвах при 60А24в и сам получил газ колкокото с извинение една голяма прадня , а за да ра заработи двигател от фреза трябва да се прадне бая ;D ;D ;D
Спазвай подходящ език!
mzk
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия